Hvězdná brána: Hluboký vesmír

69%
Hvězdná brána: Hluboký vesmír
Hvězdná brána: Hluboký vesmír
A o co v Universe půjde? Antikové kdysi dávno před miliony lety, ještě před přesunutím Atlantidy do galaxie Pegasus a následné válce s Wraithy, postavili lodě, které v různých galaxiích rozsévaly do vesmíru hvězdné brány, aby jimi byla osazena každá galaxie. Antikové vyslali dvě lodě, jedna automaticky umisťovala brány do vesmíru, druhé plavidlo Destiny provádělo průzkum galaxií. A na této lodi je také umístěna hvězdná brána, ke které se jde připojit pomocí 9 symbolu. Během útoku na mimozemskou základnu Icarus se na loď dostane tým průzkumníků bez možnosti návratu zpět na Zemi.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Nevím, jak jinak bych už měl čtvrtý seriál z rodiny SG nazvat, než jako překvapení. Původní SG-1 byla šance promarněná hamižností producentů, kdy další a další řady pohřbily kvalitu. Kreslená verze byla moc pro děti a Atlantis doplatila na slabší obsazení a scénář už po pár dílech. Od Universe jsem tedy nic nečekal... a musím říct, že je dobře, že jsem mu šanci přeci jen dal. Možná trochu schematické, rozhodně ale funkční a sympatické. Alespoň co se první řady týče.
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Velmi odvážný krok, vydat se s tímto seriálem trochu jinačí cestou. Jsem narovinu rád, že se dostalo i na variantu ne 8 symbolů, díky kterým se otevřela možnost pro spin-off Atlantidy. Nýbrž jsem se dočkal i 9ti symbolů a co se za nimi skrývá. Destiny byl ohromný nápad, Vrátit se o krok zpátky v Antické technologii a historii, ale zároveň ji zanechat tajemnou a zkrátka nadčasovou nad vším co ze světa Stargate známe. Tajemný signál za kterým má Destiny namířeno je super doplnění i přesto, že hlavní linka se nás spíše snaží svést k tomu, jak tam všichni přežijí. Každý díl se objevil jinačí problém. Bohužel pro fanoušky tradičního Stargate, tady šlo čistě o přežití, žádní nový ufouni, atd. Postavy a herci, řekněme si narovinu někteří byli v pohodě, jinačí až tak moc ne. Každopádně, zápletka se záporáky, které známe byla trochu zbytečná i přesto jsem rád že použili Lucianskou alianci než aby tam zase strkaly Goauldy. Když se pak přidala nová mimozemská rasa, začalo to nabírat na obrátkách, trocha cestování časem jak to známe, paradoxy, atd... Za mě škoda, že tomu nedali hezčí konec, ale aspoň si můžu představit vlastní ''happy ending''
kubas369
4 086 bodů
10
Dospělá facka najivitě původního seriálu. No spíš pořádná rána nejteší knihou, kterou najdete v průměrné knihovně.

Dodatečné informace

Původní název:
Stargate Universe (více)
  • Kanada Hvězdná brána: Hluboký vesmír
  • Kanada Stargate Universe
  • Kanada SG.U Stargate Universe
  • Kanada SGU: Stargate Universe
Země původu:
Kanada, USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné