Jmenuji se Khan

78%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Snímek, jenž si může lehce tykat s Forrestem Gumpem.. slibný začátek a velmi citlivé pojetí tohoto nevšedního snímku mě upoutalo do křesla a první hodinu jsem vážně hltal. Čím více se však blížil snímek ke konci, bylo to více a více přitažené za vlasy, až to vygradovalo v obtížně stravitelný konec. V průměru mi to ale stále vyšlo na pěkných 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
10
Silně citový příběh zabývající se mužem s Aspergerovým syndromem, který je přikloněný k muslimské víře a který se zamiluje do indické emigrantky. Příběh není jen příznačný ve vyobrazení co to ten Aspergerový syndrom vlastně je, ale převážně v tom, jaké potíže vlivem této nemoci takový člověk v životě má. Přidejme k tomu onu muslimskou víru, přestěhování do Ameriky a konfrontaci s děním kolem 11. září roku 2011. Bollywoodská kinematografie tímto snímkem Hollywoodu jasně ukázala, jak se mají takovéto snímky točit. Shahrukh Khan předvedl v roli onoho muže úctyhodný výkon jaký se jen tak nevidí ve velice silném příběhu, který chytne za duši a vede k pochopení a lítosti. Jsou tu syrově ukázány hodnoty života, schopnosti jít s proudem a hlavně definice dobrého a špatného dle toho, kdo je zrovna u moci a kdo je ochoten pomoci. Snímek má ve svém jádru jednoznačné poselství, které tu vzbuzují emoce na svět ve kterém žijeme a který bereme takový jaký je. Máme sílu to však změnit?
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Jmenuji se Khan a nejsem terorista. Citová vydíračka pro nenáročné. Pro mě ale stejný paskvil jako například Extremely Loud and Incredibly Close. A jestli tohle někdo srovnává s Gumpem, tak prostě není normální. 2.5/10