Síla lásky

67%
Síla lásky
Plakát traileru
Co se stane, když světově proslulý vědec zdrcený ztrátou nejstarší dcery napíše knihu, která prokáže neexistenci boha? Příběh filmu, který vychází z biografie Charlese Darwina od Randala Keynese, popisuje vznik jeho mistrovského kousku "O původu druhů". Osudy celého světa byly, ale také nemusely být ovlivněny revolučním teoretikem z malé anglické vesničky, jehož "věděcká víra" byla denně konfrontována s dogmatickými názory silně nábožensky založené manželky. Hlavní postavy ztvární skuteční manželé Paul Bettany a Jennifer Connelly.



avenis
avenis
7 963 bodů
4
Jsem vnitřně rozpolcená. Jedna půlka odmítá roztříštěnost příběhu, kdy lítáme tam a zpět v čase, který lze identifikovat podle počtu vlasů na Darwinově hlavě a ta druhá půlka podléhá citům, kdy brečí chvíli nad ztrátou dítěte, chvíli nad neskutečně dokonalou vizí lásky manželů Darwinových. Ale přes veškerou mou afinitu k minulým stoletím, suma sumárum, mohlo to být lepší. Teda myslím ten film... A nebo jsem se na to neměla dívat. (29.1.2021)
Ancaz
Ancaz
139 bodů
9
A hele. Biografický film a k tomu silný. Pěkný. Máte-li rádi lidské příběhy a nebojíte se zkouknout snímek, v němž muž blbne, protože přišel o milované dítě a všechno ostatní jde do háje, pak vřele doporučuji. I pokud si rádi popláčete...

Dodatečné informace

Původní název:
Creation (více)
  • Velká Británie Síla lásky
  • Velká Británie Creation
  • Velká Británie Annie's Box
  • Velká Británie Nature
  • Velká Británie Origin
  • Velká Británie Untitled Charles Darwin Project
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch