Amelia

55%
Amelia

Dvojnásobná držitelka Ceny Akademie Hilary Swank* předvádí nezapomenutelný výkon v roli Amelie Earhart, legendární americké pilotky, která se nesmazatelně zapsala do historie létání. Jejího charismatického obchodního partnera a milujícího manžela George Putnama představuje Richard Gere. Společné ambice a vzájemná láska způsobily, že jejich pevným manželstvím neotřáslo ani Ameliino odhodlání létat — ani její vášnivý milostný poměr s Genem Vidalem (Ewan McGregor). Kombinace strhujícího dramatu, vzrušující romance a velkolepého dobrodružství ve filmu Amelia vám vezme dech a vaše srdce zaplesá! (oficiální text distributora) Biografie pilotky, která zmizela nad Tichým oceánem v roce 1937.




cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Opravdu krásný film o královně ženského létání Amélii Earhartové, kterou Hilary Swank zahrála na výbornou a Richard Gere v roli jejího partnera tomu dal to další správné koření. Tak nějak má životopisné filmové drama vypadat, ale od filmů s plným hodnocením čekám, že mě i překvapí.
Marator
Marator
269 bodů
6
Výborný námět o legendární americké pilotce, která láme tabu v ženském létání a jejím osudu stále obehnaném v oparu pochybností. Její touze vzlétnout do oblak a nikdy nedosednout zpátky na zem. Dokázat světu, že nic není nemožné. Hilary Swank opět nezklamala. Její podoba na skutečnou Amelií Earhartovou je až zarážející, kostými, výprava, myšlenka šlape podle představ natěšeného diváky až na ten scénář! Čekal jsem slzy v koutku oka z dojemného příběhu a nepřišlo nic. Jen zklamání!

Dodatečné informace

Původní název:
Amelia (více)
  • USA Amelia
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
19,64 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Amelia je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch