Nejlepší z Brooklynu

63%
Nejlepší z Brooklynu

Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona, které ztvárňují přední herecké osobnosti dneška - Richard Gere, Ethan Hawke a Don Cheadle.




Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Atmosféra Brooklynu je vynikající. Dokonalý příklad místa, kterých je po světě nespočet a jsem vděčný za to, že je nemám v sousedství (přestože mě jejich jistá "westernovost" fascinuje). Herecky je Brooklyn's Finest na úrovni (Snipes by měl brát jen takové role!). Nechybí pečlivé vykreslení tíživé atmosféry a dobré nastínění problémů. Ovšem prakticky nulová propojenost jednotlivých příběhů to celé posílá o pár stupňů níže. Divák čeká klasicky promyšlenou mozaiku a ona je to nakonec skutečně jen výpověď o jednom „světě uvnitř velkého města“. Nic proti tomu, ale pokud na sebe celý film postavy náhodně narážejí, člověk se v závěrečné katarzi neubrání pocitu oloupení z toho, že ty náhody neměly větší smysl. Škoda. Finále trochu vyšumělo. Zbytek ale stál za hřích.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Mám tyhle filmy o infiltrování policistů do gangů rád, jsou to takové ty filmy, kde nevíte, co se stane a co přesně čekat. Tohle je právě jeden z těch, které pode mě stojí za to. Herecké obsazení téměř dokonalé, teda, až na R. Gera, který mi do filmu prostě nesedl.
Jamie76
Jamie76
4 272 bodů
6
Děravý a nudný asi není moc co dodat. Čekal jsem víc.


Dodatečné informace

Původní název:
Atraídos pelo crime (více)
  • USA Nejlepší z Brooklynu
  • USA Atraídos pelo crime
  • USA Brooklyn's Finest
  • USA I skoteini plevra tou nomou
  • USA L'élite de Brooklyn
  • USA Rehovot Brooklyn
Premiéra v ČR:
27. 5. 2010
Distributor:
HCE
Země původu:
USA
Rozpočet:
17 mil. USD
Tržby:
45,72 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění