Nejlepší z Brooklynu

63%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Atmosféra Brooklynu je vynikající. Dokonalý příklad místa, kterých je po světě nespočet a jsem vděčný za to, že je nemám v sousedství (přestože mě jejich jistá "westernovost" fascinuje). Herecky je Brooklyn's Finest na úrovni (Snipes by měl brát jen takové role!). Nechybí pečlivé vykreslení tíživé atmosféry a dobré nastínění problémů. Ovšem prakticky nulová propojenost jednotlivých příběhů to celé posílá o pár stupňů níže. Divák čeká klasicky promyšlenou mozaiku a ona je to nakonec skutečně jen výpověď o jednom „světě uvnitř velkého města“. Nic proti tomu, ale pokud na sebe celý film postavy náhodně narážejí, člověk se v závěrečné katarzi neubrání pocitu oloupení z toho, že ty náhody neměly větší smysl. Škoda. Finále trochu vyšumělo. Zbytek ale stál za hřích.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Mám tyhle filmy o infiltrování policistů do gangů rád, jsou to takové ty filmy, kde nevíte, co se stane a co přesně čekat. Tohle je právě jeden z těch, které pode mě stojí za to. Herecké obsazení téměř dokonalé, teda, až na R. Gera, který mi do filmu prostě nesedl.
Jamie76
Jamie76
4 272 bodů
6
Děravý a nudný asi není moc co dodat. Čekal jsem víc.
jakub-zmeskal
27 bodů
6
Vcelku nekompromisní temná kriminálka z prostředí brooklynské policie ve stylu řekněme Training Day. Koukáme na příběh tří policajtů, který se ale nakonec, jak bych čekal (a asi nejen já), zase tak moc nepropojí. Protože na žádnýho z nich nezbejvá moc času, jsou jednotlivý příběhy trochu povrchni a na konci mi bylo vcelku jedno, jak kdo dopadne. Potěšili hlavně Wesley Snipes a Richard Gere.