Suburbicon: Temné předměstí

58%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
5
Je to neskutečné,ale tentokrát to Mirka Spáčilová odhadla na výbornou. Suburbicon je hodně průměrná podívaná,která v dnešní době nemá co nabídnout. Možná je to tím,že Coenovský scénář vznikl v roce 1986,nebo že Clooneyho režie není nejpřesnější,ale jako celek je to takové tuctové a na sílu poslepované. Vypíchnout však musím povedenou výpravu a slušnou atmosféru. Herci jsou velmi dobří a nejvíce mne bavila Julianne Moore a Oscar Isaac jenž i přes minimum prostoru dokázal předvést úctyhodný výkon.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
7
Americká padesátá léta a příběh o vraždě, chaosu a rasismu. George Clooney opět na režisérské stoličce a opět se svým osobitým stylem vyprávění. Už to vypadá, že se dal po stopách Clinta Eastwooda. Stejně jako on má svoji uměleckou vizi, kterou po filmové stránce názorně upřednostňuje. Scény mají krásnou kompozici a styl, takže co se tohoto týče, je na co se dívat. Julianne Moore ve své roli nepřekvapí, avšak Matt Damon po svých předešlých několika akčních filmových kouscích ano. Alespoň si dal zase pro změnu charakterově něco jiného. Téma rasismu je reálně stále neutuchající a tak není divu, že se i filmoví tvůrci k něčemu takovému neustále vrací. Jenomže co už mohlo být řečeno, již řečeno několikanásobně bylo a tak pro tento snímek platí, že divákům v žádném případě nic nového nepřináší. Jako takový i přesto má ve svém smyslu své sympatie a svůj varovný moralizační aspekt. Ale to je asi tak vše. Téma chamtivosti a rasismu v čistém a útulném světě, jak je prezentován, celkově zanechává podivnou špatnou příchuť. Jsou tu vyobrazené věci násilné, krutě nelidské, krvavé a neskrývaně nespravedlivé, ale tak nějak bez daného aspektu. Dané věci se prostě dějí, jakoby to byla samozřejmost, a to je na celé záležitosti všechno. Atmosféra sice je šokující, ale napětí krapet drhne a dané přesvědčení už nefunguje vůbec. Příběh má dvě dějové linky a po divácké stránce tak vzniká určitá nerozhodnost, která je vlastně v popředí zájmu. Ani jedna však neodpovídá na vznikající otázky. A tak i přes určité scenáristické nesrovnalosti se jeví snímek zajímavě, skromně a s přesvědčením.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Trošku zbytečná ta rasistická linka, protože jinak je to coenovské až na půdu. V tom odobrém slova smyslu. Isaac v parádní miniroličce.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Suburbicon je do jisté míry zvláštní film. Režíroval ho George Clooney který si opět dal kromě herectví režijní vedlejšák, při čemž scénář mu napsali režisér bratři Coeni. Clooney se tak ujmul filmu který se tak náhodou odehrává v době kdy ještě žijeme v rasistické, vysněné Americe. Ve filmu je to však přece jenom navíc. Obávám se, že kdyby byla celá pasáž s rasizmem vystřižena bylo by to úplně jedno- nepostřehnutelné. Hlavní zápletka se přece jenom pořád točí kolem něčeho jiného. Tady však záměrně trailery klamou tělem a divák si nemůže být jistý co ho vlastně čeká. Herecké obsazení je fajn- Peckoidní Damon, roztomilá Julianne Moore (v dvojroli) a slizce roztomilý Oscar Isaac který svými 2 scénami vede celý film. Ten film se dá shlédnout. V podstatě však nic nezanechá. Nefunguje jako kriminálka, nefunguje jako mrazivka a ani ten humor nefunguje. Na paškál může být to, že to přece jenom režíroval Clooney a kdyby to režíroval zkušenější režisér možná by to bylo o rámec lepší. Takhle vznikl slušný film ale nic co by bylo nutné shlédnout po 2x a vlastně film na který si za rok ani nevzpomenete.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8
Klasický Coenovský příběh tentokrát bohužel pod velmi zpomalenou taktovkou pana Clooneyho. Já jsem samozřejmě ocenil především vedlejší linku o vzkvétajícím americkém rasismu. Myslím, že v dnešní době, kdy je pro nás USA jakýmsi novým Ruskem, do jehož náruče se velmi nekriticky ženeme, je potřeba ukazovat, že ani toto pro nás není dobrý domov, dobrý vzor. Jinak jsem se ale díky tempu filmu docela nudil.
Režisér
Režisér
179 bodů
9
Nenechte se zmást klidným tempem filmu :-) Je tam vše, co očekáváte od dobrého bijáku... a chytře.... se skvělým hereckým obsazením !! Děkuji a hodnotím velmi vysoko.