Zaslaná pošta

79%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Tento fantasy film mě moc neuchvátil. Možná proto, že jsem nečetl předlohu a o Zeměploše nic nevím. Příběh o záchraně pošty. Nekalý konkurenční boj to vše za účasti golemů a dalších monster. Příběh vykutáleného pošťmistra dokonce vzdáleně připomíná Járu Cimrmana, samozřejmě s trochou nadsázky. Vynalezení poštovní známky je ale humorné. Jinak to na mě působí vše trošku zmatečně. 65%
Fingon
16 886 bodů
8
Hodnocení po první části. Zasl(r)anou poštu jsem na rozdíl od předchozích filmových adaptací Pratchetta ještě nečetl. Přestože se to v první půlhodince nezdá, Going Postal je zajímavým filmem, který chytí. Zbožňuji hrátky se střihem, které tu tvůrci provozují (krocení koně! "Boris was a naughty boy!") - není divu, že postprodukce trvala tak dlouho. A Adora, celá v černém, s přísným pohledem... wow, se Zuzanou Smrťovou si můžou podat ruce. Rozhodně lepší než The Colour of Magic, na srovnání s The Hogfather ještě počkám. Srovnání lordů Vetinariů: víc se mi líbil ten v podání Ironse než Charles Dance. Druhá polovina už v sobě bohužel nemá tolik kouzelných momentů jako první, ale stále je se na co dívat. Hodnocení zůstává beze změny.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
10
Podle mne nejlepsi zfilmovana pratchettovka, jen golemove mohly byt na muj vkus lepe propracovani...
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
7
Pohodovka u které netřeba přemejšlet. Parádní věc napouštění před spanim.
  • Neobsahuje moc kidovskejch vtipů (a zrovna u tohohle filmu bych čekal že jich bude plno..)
  • Celkem sympatický obsazení
  • Některý efekty nevypadaj zrovna moc skvostně
  • Předvídatelný až na kost (ale přece jenom je to pohádka žejo...)
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8.5
Ze tří filmů o Zeměploše je zrovna ten třetí asi nejlepší. Zatímco Otec prasátek byl tak trochu vánoční film a Barva kouzel výpravný epos, Zaslaná pošta je takovou klasickou pohádkou, kde i zprvu sobecký podvodníček v sobě najde kus lásky a vydá se na správnou cestu. Rozhodně musím pochválit naprosto brilantní obsazení, na které si vůbec nemůžu stěžovat. Maximálně zamrzí, že tu není nějaká soudržnost v hercích, ale Charles Dance mi třeba na roli Vetinariho sedl víc než Jeremy Irons. Snímek jinak nabízí výborný humor, drží si tempo a skvěle paroduje poštovní systém, v němž jsem také jeden měsíc pracoval. Škoda jen, že těch filmů není víc a jde jen o televizní projekty, klidně bych si na to zašel i do kina. 85%
Kick077
Kick077
596 bodů
8.5
Hodně povedený film, knížku jsem nečetl, ale film se zdá být jasný a nepřišlo mi, že bych o něco zásadního přišel. Našlo se i poměrně dost vtipných momentů a různých narážek na reálný svět, které do filmu pěkně seděli.
sisisi
sisisi
441 bodů
10
Skvělé zpracování knížky Terryho Pratchetta, opravdu se mi film líbil a myslím, že jsem ho neviděla naposled. Zrovna tuhle knížku jsem sice nečetla, ale musím i tak pochválit zpracování na fantazii tak náročných knížek.
Bori02
404 bodů
8.5
Není to tak kvalitní jako kniha, ale to snad ani nemůže být. Jinak se mi ale film líbil.