Trhliny

67%
Trhliny
Trhliny
Francouzská herečka Eva Green jako okouzlující učitelka Miss G, osvobozující silou v usedlé, ale idylické britské internátní škole. Miss G učí šestici dívek, Di Radfield (Juno Temple), Lily (Ellie Nunn), Poppy (Imogen Poots), Laurel (Adele McCann), Rosie (Zoe Carroll) a Fuzzy (Clemmie Dugdale). Děvčata tvoří něco jako potápěčský tým, jenž se snaží získat její pozornost. Di Radfield jako kapitánka týmu je Miss G nejblíže, ale její pozice je ohrožena příjezdem španělské dívky Fiammy (María Valverde). Di ve snaze prosadit svou pozici v týmu vydá pravidla, ale Miss G je Fiammou okouzlena a nová studentka se brzy stane oblíbenkyní, kterou dříve bývala Di Radfield.



hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Cracks sázejí na neokoukané dívčí obsazení a jednu skutečně crazy bitch Evu Green. Celkem to funguje, ikdyž se na můj vkus děj až moc opakuje (holky mě nesnáší, holky mě milují, holky mě nesnáší, milují, atd..) a příště může mladá Scottová i trošku více přitlačit na depresivní pilu. 6/10
avenis
avenis
8 145 bodů
9
Nedávno jsem shlédla film z roku 1969 "Nejlepší léta slečny Jean Brodieové", za který Maggie Smith získala Oscara. Nemohu se ubránit dojmu, že autorka námětu filmu "Trhliny", Sheila Kohler, poněkud vykradla knihu Muriel Sparkové, která vyšla již v roce 1961. Rozdíly tu jsou, samozřejmě. Především učitelka neřeší dilema, zda jít za hlasem srdce a vdát se nebo se opájet pocitem moci a dál vychovávat děvčata. Miss G. však bojuje s démonem podobného druhu. Rozdíl v dalším společném prvku je také markantní. Nově příchozí dívka není koktavá a ušlápnutá Marry McGregor, ale sebevědomá a krásná Fiamma. Jejich osud je však stejný. Také obdivovatelka své učitelky má v obou případech podobné povahové rysy. Zkrátka podobnost "čistě náhodná"? Mám-li zůstat nad věcí, toto zpracování rozhodně není špatné. Eva Green podává vynikající výkon a rozhodně by si zasloužila stejné ocenění jako Maggie Smith před čtyřiceti lety. (30.4.2018)
Mikulda11
Mikulda11
183 bodů
6
takový...ja nevím..ano líbilo se..ale byl..zajímavý no

Dodatečné informace

Původní název:
Cracks (více)
  • Irsko Trhliny
  • Irsko Cracks
  • Irsko Oskuldens tid
  • Irsko Sedução
Země původu:
Irsko, Velká Británie, Španělsko
Tržby:
0,1 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění