Legenda o pekelné bráně

32%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Filmová legenda odvyprávěná v zábavné formě. Jednoduchý děj neberouc se jedinou vteřinou vážně v dramatizaci a napětí. Děj se odehrává v době tzv. divokého západu, což je aspekt na westernový žánr, ale kupodivu, je tomu jinak. Historická etuda se veze spíše v zábavném tónu, která vytváří pohodový filmový zážitek. I tak zůstává vcelku zajímavý i když to ve výsledku budí rozpaky, jestli tomu tak skutečně bylo a nebo se opravdu jedná jen o pouhou konspiraci. Námět a motiv děje je určen spíše pro historiky a přímo americké občany, kteří o tom ví daleko více. Obyčejný divák snímek pojme spíše jako obyčejnou vyprávěnku která nijak neurazí.
Matli
Matli
8 300 bodů
0
Film o ničem, absolutně nemá čím zaujmout. Maximálně přítomnost Summer Glau potěšila. Radši se podívám na něco od Asylum než na toto. 7%
avenis
avenis
8 056 bodů
3
Na konci filmu jsem si vzpomněla na citát z filmu Na samotě u lesa: "Víš, Radime, docela bych si to rád znovu poslechl, až bude klid." Protože jsem měla dost podobný pocit, jako pan Lavička... vůbec jsem nechápala, o co ve filmu šlo. Ale možná to bylo tím, že místo napjatého sledování děje jsem u toho háčkovala. Ne, nebudu to sledovat znovu. Příliš drsné, příliš nespravedlivé, příliš zbytečné. (20.6.2020)