Pacifik

75%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Matli
Matli
8 300 bodů
6
HBO to vyjímečně maličko nedomyslela. Bratrstvo neohrožených bylo super nápad a dobře natočený, ale Pacifik bylo jen vyhozených moc peněz. V každém díle byla jedna veliká (a dobrá) akce a zbytek spousta nezajímavých keců. 57%
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Mladší a slabší bráška Bratrstva neohrožených. Stejní tvůrci. Opět autentický seriál založen na vyprávění a knihách účastníků. Tentokrát sledujeme osudy 3 amerických mariňáků, účastníků bojů v Tichomoří proti Japoncům. Jsou to Eugene Sledge, jež po válce napsal vynikající knihu ,,Se starou Gardou na Peleliu a Okinawě." Byl příslušník obsluhy minometu. A bojoval na ostrovech Peleliu a Okinawa. Dále Robert Leckie, autor autobiografické knihy ,,Helma místo polštáře". Účastník bitev na ostrovech Guadalcanal, Glouster a Peleliu. a Nakonec John Basilone. Držitel Medaile cti (nejvyšší ocenění) a účastník bojů o ostrovy Guadalcanal a Iwo Jima. Ačkoliv je tento seriál slabší než předchůdce tak mu zdatně sekunduje.
kubas369
4 086 bodů
6
Oproti bratrstvu ohromné zklamání. Bitevní scény jsou sice velmy dobré ale největší rozdíl je v příběhu. Ten tu koná jen jakousi funkci vaty mezi bitvamy. Zatím co v bratrstvu byl příběh mladých výsadkářu hlavní pilíř seriálu. Tři hvězdy za bitevní scény a úvodní titulky.
pantak
pantak
3 367 bodů
8.5
Další seriál který stojí za to vidět.Nám evropanům je sice blíže Band of Brothers,ale Pacific je prostě jiná válka.
RafCapone
RafCapone
504 bodů
7
Úplně mě nechytl chabý pokus o drsné hlášky a příběhy vojáků. Akce pěkně našlapaná ale děj za mě na pár vyjímek nudný. Je zde až moc postav. Všechno je tak nějak uspěchané, nebo moc pomalé. Alespoň že vzniká nový seriál od stejných tvůrců.
osch
osch
155 bodů
9
Bomba. Je sice pravda, že Band of Brothers je mnohem akčnější, ale v Pacifiku je zase mnohem více nečekaného humoru (např. scéna vylodění na Guadalcanal) a ten třetí díl (Austrálie) bych taky nečekal. Ta správná atmosféra ale nechybí (nejlépe sledovat v nočním klidu a přítmí). Skvělý zvuk a hodně podobná hudba jako v B.of B. Trošku mi vadí ne zcela dokonalé animace a jejich spojení s reálnými záběry což bude v budoucnosti ještě mnohem více "viditelné". Proto "jen" 90%. Určitě ale DOPORUČUJI a to ne jen milovníkům válečné tématiky.