Goemon

64%
Goemon
Film je fiktivním příběhem Goemona a jeho činů za Japonské občanské války, zvláště pak konfliktu, který vedl k rozhodující bitvě o Sekigaharu. Volně se inspiruje skutečnými událostmi a legendou o Goemonovi, v níž mladý ninja Goemon Ishikawa zjistí, že byl jeho pán Nobunaga Oda zrazen svým nejvěrnějším vazalem Hidejošiho Tojotomim. Vydává se na cestu pomsty, která má přinést mír.



psico
psico
1 671 bodů
5
Z Japonských filmů se mi spíš líbí klasiky než tyhle adaptace anime nebo mangy (nebo co to je). Bylo to, podle mne, moc přeplácané a kolikrát mi přišlo, že spíš hraju sony play station než abych se díval na film. Ano, graficky to bylo pěkně udělané ale na mně až moc ... 5/10
Kenji888
Kenji888
12 bodů
7
Kazuaki Kiriya, režisér, který nám dal (podle mého) úžasný film Casshern, se rozhodl natočit adaptaci (reálného) života Ishikawy Goemona.
Jak to dopadlo? No.. první vyzdvihnu zápory:
Vizuál je chvílemi přes moc. Opravdu přehnaný. Skoky z desítek metrů a použitelnost jistých zbraní (kdo viděl, ví) byly pro mě osobně za hranicí přípustnosti.
Rozhodně nedoporučuji lidem s epilepsií.
No a nyní klady:
Ačkoliv je přehnaný, zároveň se mi vizuál často velice líbil. Obsazení je skvělé, hudba úžasná a dokonale padnoucí. Dialogy mají jen pár zaškobrtnutí a příběh má skvělé tempo.
Vracení v čase a ukazování, kdo, proč, jak a s kým, tady bylo zpracováno skvěle.
Zvučná jména Japonska jako Hanzó Hattori, Nobunaga Oda nebo právě Ichikawa Goemon přitáhnou patrně pozornost dalších lidí.
Nicméně s reálným životem mistra lupiče má tento příběh společného jen pramálo.
V celkovém výsledku bych hodnotil níž. To bych ale tenhle snímek nesměl vidět už tak desetkrát... :-D

Dodatečné informace

Původní název:
Goemon (více)
  • Japonsko Goemon
Premiéra v ČR:
21. 10. 2010
Distributor:
HCE
Země původu:
Japonsko
Rozpočet:
9 mil. USD
Tržby:
16 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch