Symptom Pandorum

69%
Symptom Pandorum
Na palubě vesmírné lodi procitnou dva členové posádky. Nepamatují si nic ze své minulosti. Zdá se, že loď je prázdná… alespoň zpočátku. Poté však oba astronauti pochopí, že nejsou na lodi sami a musí přijít na kloub strašlivému tajemství, na němž závisí přežití celého lidstva! (oficiální text distributora)



xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Snaží se to být cool sci-fi a přitom je to jen maskovaná teen vyvražďovačka bez teenagerů. Postavy nejdřív hodinu nesmyslně běhají po vesmírné lodi a nakonec se před nás hodí pár "šokujících" zvratů, které byly ale jasné mnohem dřív, než by si tvůrci přáli. Pandorum je buď nedotažené sci-fi, nebo přetažený horor.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Sci-fi thriller ze staré školy, kterých se už moc netočí. Viděno na nekvalitním monitoru s nevalným ozvučením, čímž jsem si připadal zase jako čerstvě náctiletý, když jsem hltal na videu Vetřelce..8/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Maximálně zábavná scifárna, která si sice s příběhem moc hlavu neláme, ale o to více je úderná a vymakaná ve výsledném efektu. Určitě je třeba ocenit snahu navázat na některé slavné předchůdce- samozřejmě na Vetřelce, na kterého si každý při bloumání opuštěnými chodbami vzpomene asi nejříve, ale také třeba na nedoceněný Horizont události, pro něhož mám já osobně velkou slabost. Děj je hodně přímočarý, žádné vysvětlování, prostě se jde hned do toho a je na divákovi, aby si všechno srovnal až v přestávkách mezi jednotlivými akčními scénami, kterými nás Alvart zásobuje měrou skutečně vrchovanou. Nevadil mi ani ten všemi kritizovaný střih, ani černočerná tma, v níž se většina snímku odehrávala. Prostě jsem si jen užíval po dlouhé době zase jeden povedený sci-fi výplach, užíval jsem si jeho vydařenou atmosféru, pěknou hlavní hrdinku a také děsivé záporáky, s nimiž bych se asi do křížku dostat nechtěl. Velká škoda jen té poslední dvacetiminutovky.. Já jsem od rozuzlení opravdu nečekal žádný zázrak, ale už mě vážně štve, jak všechny tyhle filmy končí úplně stejně.

Dodatečné informace

Původní název:
Pandorum (více)
  • Německo Symptom Pandorum
  • Německo Pandorum
Země původu:
Německo, USA
Přístupnost:
18+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch