Inhale

67%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Krátký film o rodinné tragédii a obchodu s orgány. T0ma je to samozřejmě silné a vážné, proto film svou kvalitu má, ale zpracování a.. prostě jsem měl celkově pocit, že je to ze strany režie lehce odfláknuté, nebo prostně natočené jako televizní film. Přesto pěkné - 65%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Kam až by měl člověk zajít při snaze zachránit život svému těžce nemocnému dítěti? I takové motto by mohlo být u tohoto fenomenálního snímku. Námět není nijak nový, zoufalého snažícího se otce pro kterého jsou překážky tabu jsme měli možnost vidět už několikrát, ale toto je zcela něco jiného. Zde je prezentován boj ve své nejryzejší podobě. Krutý příběh nás zavádí do Mexického podsvětí, kde velmi výrazně kvete nelegální obchod z orgány. A tady se děj převážně odehrává. Žádné americké hrdinství, žádný patriotismus, žádná umělohmotná pohádka. Absolutně reálný pohled na věc, kdy se hlavní postava rozhoduje co všechno je ochoten udělat, kam až může zajít, jestli bude riskovat život svůj či kohokoliv jiného, jak moc bude konfrontován s pravdou v otázce morálky a přesvědčení. I přes nízký rozpočet se podařilo natočit vcelku napínavý příběh schopný upoutat pozornost a v rámci děje i překvapovat. Absolutně reálný konec mnohé překvapí určitě. Tohle je život.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Nehorázně temný a dobře zvládnutý thriller, který díky smířlivé stopáži nemá jak nudit. Atmosféra v Mexiku je přímo famózní a Kormákur utahuje šroub tak fest, že chvílemi ani nemůžete dýchat. Možná to působí trochu televizně a občas má scénář jisté mezery, ale za málo peněz Kormákur udělal hodně muziky.