Fame - cesta za slávou

51%

Komentáře a recenze 8

Dle relevance
F
70%

Navíc se zde po dlouhé době projevuje syndrom „klepání nohou do rytmu“, jenž jsem měl naposledy u Hairspraye. A i díky tomu utečou ty dvě hodiny v setmělém sále rychleji, než si představíte při pohledu na plakáty, značící podobně cukrkandlovou nudu, jakou byl Muzikál ze střední. Tam byste ale na zpocené holky v tréninkových úborech skutečně nenarazili.

N
60%

Ovšem největším zklamáním je závěrečné vystoupení. Právě kvůli grandióznímu finále stojí za to většinu současných teenagerovských hudebních snímků přetrpět. Ale film nabídne natěšenému divákovi pouze slabý odvar, který je krátký a navíc působí zbytečně a odbytě.

t
60%

Nemůžu říct, že by Fame – cesta ke slávě byl vysloveně špatný film, jen prostě tápe mezi tím, o co mu jde především. Pokouší se mít výraznou dramatickou rovinu, ale tu dokáže jen nastartovat, ale ne pořádně rozpracovat. Umělecká složka je na tom lépe, i když tanečních a hudebních momentů mohlo být o trošku více.

K
50%

Ale aj tak mám po jeho zhliadnutí pocit, že to bola iba tínedžerská jednohubka. Lepšia ako už riadne trápne Dokáž to!, zhruba na úrovni prvého Let’s Dance. Slabá chvála a smutný pohľad za originálom, no súčasné publikum si tanečné časti dobre užije a tie medzi nimi, ako-tak prežije. Kedysi to bolo naopak...

M
40%

Kevin Tacharoen nás presvedčil, že s tanečnými scénami, v ktorých sa nehovorí, mu to ide naozaj dobre. Zvyšok sa, takpovediac, mierne ťahá a jeho nezáživnosť je prisilnou kávou. Prznitelia filmu sú so sebou ale spokojní. Peniažky sa im len tak hrnú, tak načo sa zaoberať dejovou kvalitou filmu?

G
30%

Režijně rutinní, herecky průměrné, scenáristicky mizerné. Radím vám raději vyhledat originál nebo stejnojmennou a údajně velmi zdařilou divadelní adaptaci, za nejnovější filmové ztvárnění ale vstupné neutrácejte.

F
30%

Díky tomu všemu je hrozně ubíjející vydržet všechny ty dlouhé a veskrze falešné dialogy (film má přes 100 minut) a těšit se, až konečně bude aspoň nějaké to taneční číslo nebo song. Bohužel, písničky byly (aspon pro mě) zcela zapomenutelné, neřku-li otravné. Ale jak říkám, to je subjektivní a filmaři asi mají dobře spočítáno, že tohle dnešní divák chce slyšet...

F
20%

Při sledování tohoto výtvoru vás bude napadat otázka, proč se dívat na film, který je sice zabalený v moderním, na první pohled hezkém, novém hávu, když se mohu podívat na původní film, který je o třídu lepší a ani po třiceti letech neztratil nic ze svého kouzla.