Scott Pilgrim proti zbytku světa

76%
Scott Pilgrim proti zbytku světa
Plakát traileru
Scott Pilgrim proti zbytku světa (Scott Pilgrim vs. the World) je koprodukční akční film na motivy stejnojmenné série grafických románů. Bezstarostný život flákače a občasného kytaristy Scotta Pilgrima narušují sny o záhadné dívce. Scott záhy zjistí, že je reálná, jmenuje se Ramona, a dokonce o něho má i zájem. Aby s ní ale mohl chodit, musí se postavit jejím sedmi bývalým klukům (a holce). Adaptace stejnojmenného nezávislého kanadského komiksu zachovává pro předlohu charakteristickou stylizaci, která mísí prvky komiksové a videoherní popkultury, a převádí ji do dynamické filmové formy. Přes nadsazené souboje a sebereflexivní superhrdinskou karikaturu zůstává jádrem vyprávění originální romance o tom, že za lásku se má bojovat. * Středeční projekce filmu je přístupná pouze s pozvánkou.



Recenze: Scott Pilgrim proti zbytku světa

Kinobox.cz
90%

Scott Pilgrim je bohužel (i přes svou nepochybnou genialitu) určen ke komerčnímu neúspěchu. Jeho poetika totiž do značné míry pracuje s tím, jak vypadaly videohry někdy v devadesátých letech a nejsem si úplně jistý, kolik mladých lidí může něco takového ani tak ne ocenit, jako především chápat.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Celý projekt je tak šílený,až je vlastně skvělý. Je dobře,že se snímek nebere ani na vteřinu vážně,protože to mi bude hrozně ublížilo. Wright dokázal,že má geniální smysl pro humor a zde ho využil naplno. Tady se boří hranice lidského chápaní a žánru.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Jednoznačně zklamání. Hlavně z toho že SP je vlastně jen obyčejný (a ne moc zábavný) indie nezávislák s klasickým Cerou, který je ale zaštítěný "známou" komixovou předlohou a má to štěstí, že ho do rukou dostal neskutečně skvěle připravený režisér, který do něj vrazil takovou spoustu nápadů, že jen doufám, aby mu nějaké zbyly pro filmování ve staré dobré Anglii. SP svým osudem snese srovnání třeba i se Speed Racerem, který kdyby taky neměl tu skvělou vizuální stránku, tak je skoro ne(do)koukatelný...4/10
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
Příběh postavený totálně na hlavu, cool bojové scény, ještě lepší střih a Edgar Wright, neboli "ten, co natočil Soumrak mrtvých a Hot Fuzz"? Sakra proč ne? Já se bavil celou dobu velmi dobře, jen se na mém zážitku asi hodně podepsalo to, že jsem nikdy nečetl komiksy a nijak se nenadchl ani pro počítačové hry, kterým je tu vzdáván hold opravdu ve velkém. Scott Pilgrim je opravdu vizuální lahůdka s nesmírně originálním příběhem spojeným s několika vynikajícími nápady (deveganizace), které mě dokázali správně divácky nabudit, ale zároveň se spoustou míst a zvratů, kterým jsem se nějak nedokázal přizpůsobit a jejich ujetost a nesmyslnost mi prostě vadila. Přitom snímek si vůbec neprotiřečí, naopak od prvních scén je jasné, jakým směrem se bude ubírat. Jenže znáte to, já jsem někdy cestou asi omylem odbočil a s Wrightem jsme se už do konce nesetkali. Čekal jsem zkrátka mnohem víc, s Peggem a Frostem to Wrightovi svědčí jednoznačně lépe..

Dodatečné informace

Původní název:
Scott Pilgrim vs. the World (více)
  • Japonsko Scott Pilgrim proti zbytku světa
  • Japonsko Scott Pilgrim vs. the World
Premiéra v ČR:
14. 10. 2010
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Japonsko, Velká Británie, USA
Čeština:
Scott Pilgrim proti zbytku světa je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch