Podivní

67%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Veskrze průměrná podívaná. Eisner se bojí udělat cokoli, co by vyšlo z průměru. Nezapadl tak sice do podprůměru, ale zároveň se nevyškrábal ani kousíček nad střed. Tři zajímavé scény (kombajn, vidle, myčka) + hromada průměru. Sahara byla lepší. 50% (A vážně mě štve, že tomu odpovídají tři hvězdy.)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Velice příjemný survivol horror. Navíc mi chvílemi připadalo, jakoby to byl i takový hodně atmosférický "Před Carriers" (tyhle názvy se mi navíc před premiérou pletly :). Každopádně z hollywoodských horrorů je tohle jeden z nejlepších počinů za posledních pár let. I zásluhou několika nezapomentulných scén (už to tady dost lidí psalo - co 15 minut se objeví nějaká ta lahůdka)...7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Film byl natáčený převážně ve státě Georgia, který jak známo, dává velkorysé filmařské pobídky a v koprodukci amerických nezávislých investorů sdružených pod značkou Overture a investorů ze Spojených arabských emirátů. Podle tržeb se Podivní ukázali jako velmi dobrý podnikatelský záměr. Podivní se dají doporučit všem příznivcům napínavých horrorů, spíše ale než krvavé orgie očekávejte pořádnou porci napětí a u řady scén se jistě dostaví i pořádný útok na vaše nervy. Obzvlášť vydařená je scéna z patologie, kdy jsem se lekl dokonce i já a to prosím místo záložky používám zkrvavené víčko od masové konzervy.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Žádné extrémní obludy které nelze zničit a nehorázný divoký děj. Postupně se rozkrývající děj s přijatelnými akcemi.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Kvalitní řemeslo, které díky rychlému ději ani na minutu nenudí. Film se rozjede už v samotném začátku, takže po 5 minutách víte, že to půjde totálně do kytek s celým obyvatelstvem malého městečka. Jako skvělou výhodu vidím v zajímavě stylizovaném zlu, které není jen tupým a velkým počtem tvořící dav, jenž hlavní hrdinové postřílí, ale jde o normální lidi, co projevují nadměrně velkou agresivitu. Proto jim k ruce přijde sem tam zbraň, či jiný nástroj, což je oproti zombie skvělá změna. Co se hrdinů týče, skvěle napsané i zahrané, takže jsem jim celou dobu fandil. Jen s kolonkou horor trochu nesouhlasím a ač se tvůrci snaží sebevíc, ani chvíli jsem se nebál. Výsledku to ale stejně nic neubírá a jako skvělý survival thriller to funguje dokonale, stejně jako atmosféra, která mi hodně připomínala 30 dní dlouhou noc. The Crazies jsou skvělou žánrovou jednohubkou, jejíž tvůrci mají dost nakoukáno a zároveň se nebojí svěžího přístupu. K látce přistupují sebejistě a uspokojí jak diváky dnešního typu, tak chytře pomrkávají na ty starší. Za mě spokojenost.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Dirty & cool. eRková pochoutka, která plní očekávání. Perfektně (!) natočené dílčí scény ve fanboyovském duchu vlepené do jinak scenáristicky chudé cesty za "neznámou záchranou", tuna klišé (ale i jejich vtipné boření) a tolik lekaček, že ke konci už začínají být skutečně otravné. Na druhou stranu sympatičtí herci, racionálně se chovající postavy a stav permanentního očekávání věcí příštích, které plynou z logických postupů a úvah (až na ta zmiňovaná klišé, zejména typu "tady se rozdělíme, protože nám to každému zvlášť půjde líp", která tu sofistikovanost občas boří). Oproti soudobé konkurenci (Zombieland se přímo nabízí) velmi "plný" film. Za 20 milionů hotový zázrak. Těším se na dvojku.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Další z filmů, o kterém trailer ukázal více než měl. Ovšem v tomto případě jde i tak o slušnou hororovou zábavu, která má jak potřebné hororové prvky, tak i rychlé tempo a spád bez zbytečně nudných míst. Ovšem snímek postrádá nějakej hlubší děj, závěr samotný je dle mého neukončený, ale na druhou stranu snímek těží ze slušného hereckého obsazení v čele s Timothy Olyphantem, tentokrát v roli klaďase.
farb
farb
2 064 bodů
7
V záplavě tupých a laciných vyvražďovaček, je tenhle film příjemným osvěžením. A i když nedosahuje závratných kvalit, přesto překonává všechy SAW ( a podobné pitomosti) o několik levelu. 7/10