Zrození šampiona

76%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Rok 2009 byl pro Sandu pěkně divoký. Nejprve získala zlatou malinu za svůj "výkon" ve filmu Slečna zamilovaná a následně získala Oscara za !výkon! v tomto snímku. Zrození šampiona je typickým snímkem. Příběh je tak padlý na hlavu,že se mohl stát snad jen v USA. Spousta scén je tu celkem zlehčováno,takže to chvílemi nepůsobilo ani jako drama. Na jedno shlédnutí dobrý,ale víckrát to vidět nemusím.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Je to sice typicky Americký, ale není to vůbec špatný. Skvělá Sandra Bullock, ostatní herci už jen šedý průměr. Příběh je přeslazený, ale občas má i sílu. Za mě dobrý film, který mi ale rozhodně dech nevyrazil, podobných snímků je jako máku..... 60%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Příjemné překvapení a film ve všech ohledech lepší než Invictus. Možná trochu naivní a až moc jednoduchý, ale svůj účel splňuje více než dobře. Postavy jsem si oblíbil, ragby mě zaujalo... Dvě hodiny utekly jako voda... Takže proč ne Sice bez ambicí, ale proč ne... 70%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Splnění snu pěkně po americku s dobráckým černým méďou a šileně hot Sandrou (říkal jsem to už při Proposal - ta ženská vypadá stejně dobře jako v čase Speed-u). Celkově to na mně působilo až moc chladně - bez emocí - ty se prostě kromě závěru (draft) jaksi nedostavily...Možná by to i chtělo víc fotbalu a míň keců o rodině :) 6/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Ten film určitě není dokonalý, ale je tak citově našponovaný a hlavně skvěle zahraný, že mu všechny slabší chvilky mile rád odpustím. Největším trumfem je především hlavní hrdina, který je v podání Quintona Aarona neskutečně sympatický, a já jsem od první chvíle věděl, že jemu budu držet palce až do samého konce. A pak je tu ještě Sandra Bullock- skoro zavržená herečka, která tady ale jasně ukázala, že s přibývajícími roky zraje jako víno a že by se stále mohla prokousat do té absolutní špičky. Už v Crash předvedla parádní výkon, ale tady nasadila své dosavadní kariéře pomyslnou korunu, a byť byla její postava čistě pozitivní a dobrosrdečná, vyzařoval z ní obrovský respekt a autorita. Hlavně díky téhle herecké dvojici se snímek vymaňuje ze škatulky naivních filmů o splněném snu a stává se působivým sportovním dramatem, které není ani trochu kýčovité nebo samoúčelné. Ostatně oscarová nominace pro nejlepší film jasně vypovídá o tom, že Zrození šampiona není pouze zručně zamaskované a přehnaně vtíravé, ale především krásně, plynule a kvalitně natočené..
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
filmy z prostredia americkeho futbalu mam rad (napriklad remembering the titans je skvely), ale toto bola tazka nuda, navyse s absolutne priemernou sandrou (dokaz ze oskary sa davaju vacsinou za zasluhy) ak sa radi nechate dojimat tak je to pre vas, ale uz som videl o dost lepsie filmy na zaklade skutocnych udalosti...
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Takových životních příběhů jako je ten Michaela Ohera je spousty, dají se najít i v našich končinách, nicméně The Blind Side mě velmi zaujal, ať už pro strastiplnou cestu kterou si musel Michael Oher projít, výkon Sandry Bullock( mimochodem blond jí vůbec nesluší), to, že někdo nechá 2 metrového, metrákového černocha u sebe doba jen tak, to už chce pořádnou odvahu a tu Leigh Anne Tuohy měla, zato jí patří velký dík.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
10
Nikdy se mi Bullock tak nelíbila jako tady. Tu starostlivou a neuvěřitelně hodnou ženskou zahrála dokonale a já si skoro doopravdy myslim, že je taková ve skutečnosti. Třeba i jo :). Je to jak pohádka od Disneyho. Našlo se tam pár hluchých míst, ale zbytečné mi nepřišlo nic. Objevilo se i pár vtípku v pravou chvíli a celkově je to zábavnější i než leckteré komedie. Kurňa, já chci za mámu Leigh Anne !!! :).
kubas369
4 086 bodů
6
Americký sen. Film pojednávající o jiné planetě, kde žijí nám podobní lidé, kteří jsou přeci jen o něco morálnější a ne zas tak sobečtí než pozemšťané. Kýčovitý, naivní a neuvěřitelný až hamba. V životě jsem neviděl tak dlouhou reklamu ještě že nebyla tak otravná jako drtivá většina těch co můžete denně vidět v televizi.
hp24
2 833 bodů
8.5
Vyborny lidsky pribeh, ktery podtrhuji herecke vykony hlavnich predstavitelu a zejmena naprosti presny strih.