Vejdi do prázdna

69%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Maximálně filmařsky vymazlené, ale trochu moc dlouhé. Na jednu stranu mě to chvílemi už přestávalo bavit, na druhou stranu mě to nepřestalo fascinovat.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Tenhle tripoidní majstrštik se všemi těmi barvami a náznaky lidské psyché je slovy nepopsatelný a musí se to vidět. Rozhodně se nejedná o pohodový vanilkový trip plný optimismu, nýbrž vylet do světa i těch nejtemnějších strachů a zvráceností lidstva. Pokud se necháte vtáhnout tou velmi zvláštně pojatou kamerou, která vše sleduje z jakéhosi nadhledu a zároveň jakoby vše prostupovala, čeká vás ojedinělý zážitek. Já se rozhodně na tenhle výlet, po tom než se první dojem usadí, chystám znova. Velmi objevné a myslím, že ne rozhodně jen na jedno zkouknutí pro zábavu.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Strašně těžce stravitelný film, já věděl, proč jsem se mu tak dlouho vyhýbal. Vůbec se nedivím lidem, co tomu dali odpad nebo film zkritizovali, tohle ani nemá být film pro všechny, dá se říct, že je to takovej fetyšistickej film plnej světýlek a halucinací, a mě se to líbilo. Má to tak úžasnej vizuál, že mě to pohltilo a já jen čuměl skoro tři hodiny na totální výplach mozku. I když mě ze začátku strašně sralo mrkání Oskara, tak musím přiznat, že to bylo naprosto úžasně vymyšlené a dotažené do detailů. Tenhle film budu ještě dlouho vstřebávat a obdivuju všechny, kdo na film koukli víckrát než jednou, já bych to znova asi nedal. Jo a skoro bych zapomněl na úvodní titulky, který jsou prostě boží! 85% ( má to nudnější části, jinak bych šel na 5*)
Innuendo
Innuendo
908 bodů
7.5
Vizuálně naprosto úchvatná záležitost, od které nebudete moc odlepit oči. Při sledování úvodních titulků jsem si připadal jak zhypnotizovaný a po jejím skončení naprosto vyčerpaný a rád že jsem to přežil. To co následuje potom by se dalo označit za prolínání přítomnosti a minulosti dvou lidí, kteří nemají nikoho jiného než sebe. Potěší pár odkazů na Tibetskou knihu mrtvých. Celkově mě tento film mile překvapil i když by se dalo jít dál a víc využít potenciál nabízený ve spojení s reinkarnací a posmrtnými mezistavy. Nicméně to asi nebylo záměrem režiséra.