Fantastický pan Lišák

76%
Fantastický pan Lišák
Pan Lišák je čiperný zloděj kuřat, nicméně když začne přituhovat, dává se raději na dráhu spořádaného novináře a najde si se ženou nové bydlení. Jenže s krizí středního věku začíná svými výpady do okolních kurníků opět sužovat místní farmáře. A ti si to nenechají líbit. Adaptace knížky Roalda Dahla, autora Karlíka a továrny na čokoládu, si zachovává zlověstné podtóny předlohy a režisér Wes Anderson dodává svou obvyklou směs naivnosti s melancholií. Výsledkem je moderní bajka, místy upovídaná tak, až se dospělým zatočí hlava, jindy hýřící vodopádem gagů, ze kterých se zas hlava zatočí dětem. Ojedinělá kombinace staré animační techniky s počítači utváří podmanivý vizuální hybrid mezi South Parkem a snímky od Pixaru.



Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Jedinečná animace, skvělý příběh a neobvyklý humor. Příběh má spád a opravdu jsem se nasmál. Scéna, kdy kradou slepice a hází psům borůvky napuštěné uspávacím prostředkem je skvělá. Film je celkově plný skvělých scének a je zábavný. Za mě animák patřící do TOP 10.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Šlo o můj první Andersonův film - a odmítl jsem ho tehdy, byl mi protivný. Jeho filmy se líp čtou, když už člověk jeho styl zná. Tedy ty starší filmy, ty nové jsou už měkké a poddajné. Myslím, že tady se to právě nějak lámalo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Pro mě (asi) animák roku. Je to zásluhou nejen příjemně odsejpávacího děje, charismatického hlavního hrdiny i záporáka (tady se mi vybavuje spíše Dafoe aka nekompromisní ochranka Krysa), ale hlavně výtečné hudby (ta pocta westernu...) a jednotlivých scén (...zas ta pocta westernu... :), které dohromady stvořily neskutečný snímek. A ta skoro-závěrečná scéna s vlkem je ufff...úžasná - a nejspíš může i za to, že jsem filmu vlepil tu pátou hvězdu....


Dodatečné informace

Původní název:
The Fantastic Mr. Fox (více)
  • USA Fantastický pan Lišák
  • USA The Fantastic Mr. Fox
  • USA Kekseliäs kettu
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Čeština:
Fantastický pan Lišák je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch