Agora

70%

Komentáře a recenze 36

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Už jen proto, že konečně někdo natočil film o tom, že křesťanství je zlo, musím dát vysoké hodnocení. On je to navíc i působivý film sám o sobě. Nebýt strojenosti, dal bych klidně plný počet.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Amenábar pořád umí. Agora je parádní historický snímek, kterému nechybí skoro nic. Výborně natočený, výborně zahraný. Čert vem, že historická fakta si tvůrce trošku upravil k obrazu svému, důležité pro mě dnes je, že jsem se neskutečně dobře "bavil". 8/10
Matli
Matli
8 300 bodů
8
V prvé řadě mě zaujmul fakt, že na španělský film je to hodně dobře natočené (angličtina tomu jen prospěla). Rachel Weisz podává bravůrní herecký výkon a jsem rád že dostala dost prostoru ukázat jaká je vynikající astronomka a filozofka. Ne že by otázka nepokojů mezi křesťany a pohany nějak zaostávala, určit si v té době vybrat náboženství asi nebyla žádná sranda, ale režisér to zvládnul na jedničku, žádná zbytečná omáčka, člověka to hned vtáhne do děje. Jen tomu Cyrilovi jsem to moc nevěřil, nějak mi tam neseděl :-)
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
1
Šlo by to kdyby se to netvářilo jako dokument. Jak říká ,jemně řečeno, velmi sebevědomí Amenábar v obsahu. Historickým, snad ani romantickým filmem bych to nenazval. Křesťanům tam snad už chyběly jenom pásky s hákovým křížem. A ty paraboláni - podle Wiki bratrstvo starající se o nemocné a pohřbívání mrtvých. Ty řemeny přes hrudník jak pásy na náboje, že vypadaly jak mexický banditi. Ti byli fakt k smíchu. A Rachel Weisz, ta být ještě prostoduší nebo "zapálenější" by vypadala jako starověká, ne tak sympatická, verze Forresta Gumpa. Podrženo, sečteno je to blbá nuda.
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Místy dosti nudné to, ale vynahrazuje okouzlující výkon Rachel Weisz.
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Křestané Tak špatné až se tomu ani nedá věřit.To, že už starověk měl své feministky je spíš úsměvné, ale očekával jsem promyšlené drama z dob Theodosia Velikého a ono... nic. Film vypadá jako levná kopie seriálu Řím. Atmosféra na bodě mrazu, jakákoliv silnější příběhová linka zde chybí a postavy jsou stejně ploché jako kružnice Hypatie. Celé to působí, jak kdyby se mezi sebou mlátili ultras fotbaloví fanoušci, kteří místo zeleného trávníku vyznávají bytosti v oblacích. Agora má tak paradoxně stejnou vlastnost jako vesmír samotný - vzduchoprázdno. Myšlenkové i dějové.
bidlobox
3 802 bodů
6
Film na DVD jsem vyhrál v soutěži Kinoboxu, tak jsem se na něj samozřejmě podíval, i když tohle rozlišení už začínám vnímat jako otravný přežitek, vždyť není pošetilé vzhlížet na kolosální stavby na malinkém SD obrázku? Rovnou říkám, že film byl pro mne trochu zklamáním, protože v paměti mi zůstává jen menstruační krev na kousku oděvu Rachel Weisz, elipsa nakreslená v písku a těch pár umenšených kulis. A to je přec jen trochu málo.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Výborně ku skutečnosti zpracovaný snímek. Velmi strhující děj a to hlavně díky věrohodnosti postav, prostředí a vývoje. Jako kdybych sledoval nějaký dokument od BBC akorát s tím rozdílem, že tam hraje přenádherná Rachel Weisz. Příjemné překvapení. 80%.
Nevka
Nevka
1 503 bodů
8
Jako historické drama byla Agora udělána skvěle. Náboženské nepokoje skvěle provedené, ale místy jsem se trochu nudil (to je ta hvězdička dolů). Ale jinak Rachel byla v roli Hypatie skvělá jen měla trochu horší a smutnější konec (což se u historického drama dalo čekat). Film bych si nebýt těch občasných nudných pasáží asi hodně užil. Takže jestli máte rádi historické filmy, a k tomu ještě dramata, film vřele doporučuju.