Trable v ráji

53%
Trable v ráji
Plakát traileru

Pobyt na nádherném exotickém ostrově jako lék na manželskou krizi? Proč ne. Jenže když váš vztah hrozí zhroucením, může se i ráj proměnit v peklo na Zemi. V tomhle nezáviděníhodném aranžmá se naštěstí ocitají skvělí američtí komici v čele s Vincem Vaughnem, takže lze očekávat, že si jejich utrpení budete náležitě užívat. Čtyři vztahy v různé fázi partnerské spokojenosti. Dave (Vince Vaughn) a Ronnie (Malin Akerman) žijí v příšerném stereotypu, ale snaží si to nepřipouštět. Joeymu (Jon Favreau) a Lucy (Kristin Davis) drží manželství jen silou vůle, Shaneovi (Faizon Love) už držet přestalo, a tak si nabalil novou holku, o pěkných pár let mladší. Jediný solidní vztah mají Jason (Jason Bateman) a Cynthia (Kristen Bell), jenže, jak se ukáže, je to jen pracně udržovaná fasáda, která při setkání s výše zmíněnými přáteli najednou spadne. Aby zachránili, co se dá, kývnou Jason a Cynthia na nabídku partnerské terapie v ostrovním tichomořském ráji Eden Resort. A protože toto letovisko nabízí úžasné skupinové slevy, vezmou spřátelené dvojičky s sebou. Písečné pláže, míchané nápoje, masáže a vodní radovánky zdarma, romantické procházky při západu slunce – to by bylo, aby se všechno nespravilo. Jenže věc má malý háček – spíš velký hák. Letovisko vede neortodoxní manželský poradce Monsieur Marcel (Jean Reno), který všem osmi účastníkům nastaví poměrně přísný „výchovný“ režim stylem „Berte, nebo táhněte zpátky na pevninu.“ Manželé se drilu podvolí a dobrovolně se ocitnou v pekle, z něhož mají vyjít posílení, zamilovaní a šťastní. Jednoduchý recept na manželskou harmonii ale neexistuje a pozná to i sám Monsieur Marcel, když páry začnou jeho program sabotovat. Vaughn a Favreau před lety prorazili v Hollywoodu společně napsanou komedií Proutníci. Teď znovu spojili své tužky, aby „normální lidi se všedními problémy přenesli do výjimečného prostředí,“ vysvětluje Vince Vaughn. „Naše páry jsou natolik reálné, že se v nich každý alespoň částečně najde, přičemž se ocitnou v situaci, která vyvolává salvy smíchu,“ dodává.




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4.5
Celý snímek bych si dokázal vyložit tak, že si Vaughn a Favreau napsali scénář a vydali se natáčet na Bora Bora a když už tak byli, tak si udělali rovnou dovolenou. Snímek není vůbec ničím zajímavý a vlastně neexistuje jediný důvod proč si ho pustit. Komedie, která nepobavi.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
5
Skřípe vám to v manželství? Jeďte na teraupeutické sezení na tropický ostrov. Nebudete tam sami. Takových párů bude přítomno víc. Ale pozor, partner si musí myslet, že se jede jen tak na dovolenou do luxusního letoviska. No, a co se příběhu týče, jak už to v životě bývá, musel by v tom být čert, aby se to tam jednoho dne nezvrtlo. Jon Favreau a Vince Vaughn se již objevily v komedii ´Proutníci´ (1996) a později ve snímku ´Ranaři´ (2001), takže do třetice všeho dobrého? Snímek začíná dobře. Plno komediální etud, humoru a bláznivin. Nejeden si řekne, jo, konečně něco zábavného. Jenže ouha. Čím víc je celý koncept příběhu delší, tím více vtípků se vytrácí a vše nahrazuje omšelost. Zkrátka, čím déle je člověk na takovém ostrově, tím větší nuda z toho odeznívá. Každopádně se jedná o tradiční letní komedii určenou spíše pro dámskou část diváků. Ano, může za to klasická feministická rozvaha, i když v tomto případě se tento koncept přeci jen poněkud vyčůraně obchází. Ne, nejde tu o to, že bude muž dobývat ženské srdce tím, že bude vykonávat většinu práce, zatímco žena pasivně čeká na to, že jí muž ledasco vynahradí, ale jde o to, že se muži svou aktivitou sami lépe rozvíjejí k obrazu svému. Zkrátka jde o to, že si muži sami uvědomí, že by měli více myslet na přání své partnerky, zatímco ony stále myslí jen na přání své. Pro muže skutečně těžký kalibr. Humor tradičně pramení ze vzniklých nedorozumnění a bizarních vedlejších postav. Vince Vaugh vystupuje ve své roli tak, jak je povětšinou znám, takže jeho fanoušci si mohou očekávaně přijít na své. Snímek totiž jinak láká svou atmosférickou letní svěžestí a odpočinkovým dojmem z filmového zážitku. Snímek není špatný, jak by mohlo vyznít, ale přeci jen tomu jakoby něco chybělo. Rozhodně to bude především kratší stopáž zabraňující pocitu, že tomu každou další minutou čím dál více dochází dech.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5
Neškodná komedie, která vejde a neuškodí. Ve film se objevuje celá řada mazáckých komediantů, kteří ostatně stojí už za scénářem, tedy zejména Vince Vaughn a Jon Favreau. Jinak je to typický studiový produkt, který se má líbit všem, takže chápu, že se nakonec může stát, že se nelíbí nikomu. Televize to snese, vypláznout za to plné vstupné do kina a nedrtit přitom ruku drahé polovičce, asi bych tak smířlivý nebyl.


Dodatečné informace

Původní název:
Couples Retreat (více)
  • Japonsko Trable v ráji
  • Japonsko Couples Retreat
Premiéra v ČR:
31. 12. 2009
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Japonsko, USA
Rozpočet:
70 mil. USD
Tržby:
171,84 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Trable v ráji je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch