Hugo a jeho velký objev

75%

Komentáře a recenze 66

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Z toho snímku jde cítit láska k filmařině jako z žádného jiného. Martin Scorsese zde vdechl život něčemu výjimečnému a okouzlujícímu. Každá minuta je slastem pro oči a láskou k filmu samotnému. Herci jsou geniální a přesvědčivý. Dokonce i Cohen zde předvádí výborný výkon a ukazuje,že to není jen herec pro komedie. Příběh je velmi lidský a chytí za srdce.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Krásný dobrodružný snímek s lehkým sci-fi nádechem: Je to film pro malé i velké, na své si přijdou zejména technicky založení lidé.. tolik ozubených koleček, hřídelí a rozmanitých strojků a strojů se jen tak nevidí. Scénář za mě není tak bombastický, ale film jako celek působí skvěle a to hlavně po vizuální stránce, ta je na vrcholné úrovni.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Není to extra zábavné, napínavé ani vtipné, ale je to neskutečně "krásné". Těžko se to vysvětluje. Scorsese navíc dokonale pochopil 3D formát a zásadností pro zážitek ho plně zrovnoprávnil s barvou a zvukem - na ponechání Huga na později "na doma" ani nepomýšlejte! Každopádně pocta filmu na nejvyšší úrovni, která naprosto vtáhne. PS: Nekonečný dík distributorovi za ponechání originálního znění i ve 3D!
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Bál jsem se, že se z údajného snímku roku vyklube obyčejný rodinný film. Oprávněně. Hugova linie neskutečně nudná a nezáživná, oproti Kingsleyho postavě, jejíž příběh je hnacím motorem celého snímku. Na lepší hodnocení to ale opravdu nestačí. 6/10
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Nádherná pocta kinematografii jako takové, kterou mohl natočit jen tvůrce, pro něhož je film skutečně jedinou a největší životní náplní. Scorsese už za svou úžasnou kariéru přivedl na svět mnoho megaúspěšných a legendárních snímků, které přepisovaly a výrazně ovlivňovaly filmové dějiny, a tak se na stará kolena rozhodl poklonit člověku, jenž to celé vlastně odstartoval. A nebyl by to on, aby příběh neobestřel zvláštní atmosférou, aby každičký detail nebyl dokonale propracovaný a na místě a aby neutvořil celý film způsobem, na který se prostě nezapomíná. Hugo je sladký jako rodinný film, kouzelný jako hravé fantasy a jako celek je až neuvěřitelně celistvý, vtipný a harmonický. I když je pravda, že cukrem se mohlo tentokrát trochu více šetřit a že všechny rozjeté motivy do sebe přeci jen nezapadaly tak, jak bylo asi myšleno. Ale to jsou lehké vady na kráse, které se pod Scorseseho přesnou taktovkou dokonale zamaskovaly. Butterfield mi tolik neseděl, ale Kingsley a hlavně Cohen jsou výteční.
sabule
14 227 bodů
8.5
Hezky zpracovaná podívaná a zajímavý děj.
bayern
13 716 bodů
8
Moc hezký a zajímavý snímek o malém chlapci,který žije na nádraží a miluje vše co souvisí z hodinami a podstupuje neustálý boj z nádražním securiťákem v podání komika Cohena.Film je trochu smutný,ale v té době to asi jinak nefungovalo a sirotci si museli navzájem pomáhat i drobnými krádežemi.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Perfektní vizuál, povedený příběh, ale táhnoucí se tempo. Takto se dá shrnout tento film.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
7
Ikona gangsterského žánru posílá dojemný zamilovaný vzkaz filmu v podobě snímku Hugo a jeho velký objev. A navazuje tak na svoje oplétačky s filmem v mistrovském Letci.. Hugo je laskavé uznání velikosti Georgese Méliése a potvrzení, že bez něj by kinematografie byla jiná. Možná nejdojemnější Scorseseho kus, který dává možnost všem celým rodinám společně docenit, jak velký filmař to je.. Jedno pařížské nádraží, třicátá léta a malý sirotek Hugo, který zoufale touží po jediném naposledy se prostřednictvím otcova posledního vynálezu spojit s jeho osobou takhle naposledy nepřímo spojit a je ochotný pro svůj úděl krást a za každou cenu se vyhýbat sirotčinci.. První polovina je trošku plytká a lehce se táhne, zatímco ale druhá už instantně rozvíří emoce a chytá za srdíčko.. Scorsese dokázal nemožné a v mých očích pozvedl i jinak nenáviděného Butterfielda či Cohana.. Jako rodinný film příliš zaměřeno směrem k filmu a jako pocta kinematografii zase moc "olivertwistovské". Hezké, ale vždy bych si radši pustil Cestu na Měsíc samotnou, než k ní hledat dvě hodiny cestu.. 70%
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
9
Nádherná pocta filmařině, která není o tom, jestli „studujete FAMU a díváte se na artovky výhradně v roláku“. Tohle je o lásce k filmu jako takovému a o úctě k těm, kteří stáli u jeho zrodu. Byl jsem dojat. A po dlouhé době uspokojen jak formou, tak obsahem.