Hugo a jeho velký objev

75%
Hugo a jeho velký objev
Hugo Cabret (Asa Butterfield) je neobyčejný kluk, který po otcově smrti žije na pařížském vlakovém nádraží u strýce alkoholika, jenž tu pracuje jako seřizovač nádražních hodin. Po tátovi Hugo zdědil vynalézavost a robota s klíčovou dírkou ve tvaru srdce, který možná ožije, pokud se do ní vloží ten správný klíč, a předá chlapci otcův vzkaz. Alespoň v to doufá. Neutišitelná zvědavost přivede Huga k nerudnému prodavači mechanických hraček (Ben Kingsley) a od něj i k jeho chráněnce (Chloe Grace Moretz), která, ač je to neuvěřitelné, drží v rukou klíč k rozluštění Hugovy životní záhady. Jak k němu přišla? Jaké tajemství skrývá její adoptivní prarodič, že o něm nesmí nikdo mluvit? Skrývá robot skutečně otcův vzkaz? A dokáže Hugo na všechny tyhle otázky odpovědět dřív, než ho dostihne ruka zákona v podobě přísného nádražního hlídače (Sacha Baron Cohen) a pošle ho do sirotčince? (oficiální text distributora)



Recenze: Hugo a jeho velký objev

Kinobox.cz
90%

Pro Scorseseho bude Hugo dost možná nejsmutnějším majstrštykem jeho kariéry. Bez debat půjde o snímek nejen ceněný, ale i oceněný (již nyní má na kontě Zlatý glóbus pro nejlepší režii). Jen bude trvat, než si najde k divákům cestu.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
Z toho snímku jde cítit láska k filmařině jako z žádného jiného. Martin Scorsese zde vdechl život něčemu výjimečnému a okouzlujícímu. Každá minuta je slastem pro oči a láskou k filmu samotnému. Herci jsou geniální a přesvědčivý. Dokonce i Cohen zde předvádí výborný výkon a ukazuje,že to není jen herec pro komedie. Příběh je velmi lidský a chytí za srdce.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7.5
Krásný dobrodružný snímek s lehkým sci-fi nádechem: Je to film pro malé i velké, na své si přijdou zejména technicky založení lidé.. tolik ozubených koleček, hřídelí a rozmanitých strojků a strojů se jen tak nevidí. Scénář za mě není tak bombastický, ale film jako celek působí skvěle a to hlavně po vizuální stránce, ta je na vrcholné úrovni.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
10
Není to extra zábavné, napínavé ani vtipné, ale je to neskutečně "krásné". Těžko se to vysvětluje. Scorsese navíc dokonale pochopil 3D formát a zásadností pro zážitek ho plně zrovnoprávnil s barvou a zvukem - na ponechání Huga na později "na doma" ani nepomýšlejte! Každopádně pocta filmu na nejvyšší úrovni, která naprosto vtáhne. PS: Nekonečný dík distributorovi za ponechání originálního znění i ve 3D!


Dodatečné informace

Původní název:
Hugo (více)
  • USA Hugo a jeho velký objev
  • USA Hugo
  • USA The Invention of Hugo Cabret
Premiéra v ČR:
2. 2. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Čeština:
Hugo a jeho velký objev je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch