Harry Brown

72%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Vidět v jednom filmu Michaela Cainea a Clinta Eastwooda to by byl sen. Hlavně Caine mne překvapil,vůbec jsem netušil co se v něm skrývá. On tuto drsnou roli mstícího starce dal jak pán. Harry Brown je patřičně drsná a krutá podívaná,která je neprávem srovnávaná s Gran Torino.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
To srovnání s Gran Torinem se nabízí - ale tady jde o jiný typ "mstitele": Harry Brown je v jiné pozici. Starý mariňák staví svou pomstu jako oblíbenou šachovou partii. Když se při návratu z pohřbu přítele bez potíží ubrání o mnoho mladšímu muži s nožem a bezděčně oživí své mariňácké instinkty, zprvu sám sebe vyděsí; když mu vyšetřující komisařka naznačí, že viníci nemusejí být za vraždu jeho přítele potrestáni, rozhodne se k činu. Cíl je jasný a mstitel nemá strach.
  • vynikající Michael Caine v titulní roli
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dost podařená britská odpověď na Eastwoodovo Gran Torino. Caine to v sobě prostě má a na stará kolena si takovou chlapáckou roli zasloužil. Snad jen to vyobrazení britské mládeže mi přišlo krapet až přehnané a šílený závěr mi tam taky moc neseděl - nicméně celkově každopádně spokojenost. 7/10
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
dost slusny debut dalsej anglickej reziserskej nadeje (po kings speech a yatesovych potterovkach, je barber dalsi anglicky reziser s preciznym slusnym stylom a okom pre kompoziciu vynikajucich zaberov). dobre natocene i ked miestami neznesitelne pomale (rozumiem ze to bol zamer aby boli urcite sceny vygradovane a clovek bol napaty k neznesitelnosti, ale niekedy je menej obcas viacej a napriklad scena nakupu zbrane ma skvely uvod aby sa potom miestami vliekla a som si hovoril ze by to islo trocha zostrihat, ale vyustenie je genialne). caine je opat bezchybny a i ked sa nepohybuje ako panter clovek mu jeho minulost v SAS kludne uveri.... po udalostiach v londynskych uliciach poslednych dnov (rabovacky a podpalovanie budov) dost aktualny film...
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Celkem drsná podívaná. "Mazák" Michael Caine si podává holobrádky, jako za mlada, i když mu je dávno přes 70 let. Samozřejmě se neubráním srovnání s Gran Torinem, které jsem si oblíbil o hodně víc, než tenhle snímek.
Režisér
Režisér
179 bodů
8
Velmi Anglické, velmi smutné. Skvělý film.