CHiPs

61%
CHiPs
CHiPs

Celovečerní verze stejnojmenného seriálu o důstojníci na motorkách u California Highway Patrol.



Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
5
Chips je průměrná Buddy komedie s fajn Peñou a otravným Shepardem, který mi celý film lezl krkem. Film mi celkem rychle utíkal a sem tam se objevila i vážně vtipná scéna (objímání s rozkroky, scéna s koupelnou). Akce je svižná a honičky + různé výbuchy vypadají dobře. Peña mi v poslední době dokazuje, že je ve výborné formě a hláškující role mu sedí na míru (Ant-man, Proti všem). Zápletka je celkem prostá - zkorumpovaní policisté - takže nic nového pod sluncem co by jsme už neviděli. Vincent D'Onofrio je jako zaporák docela jalový a nepřesvědčivý. Pokud máte chuť na Buddy komedii s Peñou v hlavní roli, tak bych raději doporučoval o něco starší War on Everyone, která je ještě o stupeň ostřejší.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Stejně jako u celovečerních snímků 'Miami Vice' či 'Jump Street 21' se i tentokrát jedná o filmovou vzpomínku na populární stejnojmenný seriál z roku 1977. Není od věci také připomenout, že se tvůrci k námětu v roce 1998 vrátili a natočili snímek pod názvem 'ChiPs '99', avšak stále se jednalo jen o televizi. Tato vysokorozpočtová akční komedie jako by vypadla z přelomu osmdesátých a devadesátých let. Vše podstatné to má a v rámci tzv. buddy filmu ani nelze nic vytknout. Klasická atmosféra, klasický humor, klasický námět příběhu. Takže naprosto nic neznámého. Český divák to má stejně jako u 'Miami Vice' složitější tím, že původní seriál ze své doby v podstatě vůbec nezná, takže jako vzpomínka pro něj film prostě fungovat nebude. Snímek tedy nemá čím překvapit, ale na druhou stranu, proč to nebrat jen jako obyčejný zábavný snímek natočený stylem 90. let. Potěší svým humorem, nadhledem, akčností a diváckou rozvahou. Co chtít víc.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Jeden neumí jezdit, druhý neumí střílet. Fain oddechovka, která hodně těží z neustále hláškujícího tandemu Peňa-Shepard. Akce překvapivě docela dobrá, a mít to trochu lepší zápletku s padouchy, mohlo být ještě líp.

Dodatečné informace

Původní název:
CHiPs (více)
  • USA CHiPs
Země původu:
USA
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
26,8 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění