Dokonalý únik

67%
Dokonalý únik
Plakát traileru
Cliff (Steve Zahn) a Cydney (Milla Jovovich) jsou mladý pár dobrodruhů, který tráví své líbánky na cestách po nejkrásnějších a nejodlehlejších plážích na Havaji. Při cestách po divokých, opuštěných stezkách si připadají jako v ráji. Když se ale setkají se skupinkou vyděšených turistů, kteří probírají děsivou vraždu jiného páru, začínají přemýšlet o tom, zda by se neměli raději vrátit. S jistým váháním se připojí k dalším dvěma párům – Nickovi (Timothy Olyphant) s Ginou (Kiele Sanchez) a Kaleovi (Chris Hemsworth) s Cleo (Marley Shelton) – a záhy se situace začne vyhrocovat. Daleko od civilizace a záchrany začíná každý působit jako hrozba a nikdo neví, komu vlastně může věřit. Začíná brutální boj o přežití a z ráje na zemi se stává opravdové peklo. (Oficiální text distributora)



xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
WTF hovadina se zvratem vycucaným z prstu. Každý máme rádi příběhy, kdy vypravěč celou dobu naznačuje, kdo je vrah s tím, že čekáme, že to udělal někdo jiný, aby to byl někdo ještě víc úplně jiný. Ale to, jakou pointu tomu nasadil mistr režisér tady, je už trapné. Hlavní herecké duo funguje na 50%. Žena skvělá, muž zoufalý. Další dva páry fungují docela dobře a ten bývalý voják je sympaťák, ale to, jak je film veden a zakončen, je samoúčelné a nesmyslné. Naštvalo mě to. Není to totální brak, přesto docela hovadina.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Velice příjemný "psychologický survivol thriller" v krásném Havajském balení. První 2/3 příběh v "poklidu" plyne a divák čeká a dumá, které te dvojici konečně rupne v bedně. K tomu nám krásně hláškuje Tymothy Olyphant. Teprve poslední třetinka nabídne konečně nějakou pořádnou akci. Ale ta teda vážně stojí za to._Na druhé shlédnutí je to možná ještě lepší zážitek.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Ptáte se, v čem je toto survival béčko zajímavé? Budete se divit, ale scénářem. David Twohy totiž používá veškeré metody Alfreda Hitchcocka a jeho hra s divákem převážně v první polovině filmu bezvadně funguje. Co na filmu pobaví je především to, že hlavní hrdina má být scenárista. Následné narážky na budování příběhu a filmový průmysl diváky trochu znalé dění v branži rozhodně pobaví. K dobru je také připočíst účast solidních herců jakými jsou Milla Jovovich (Pátý element), Timothy Olyphant (Podivní), Steve Zahn nebo Chris Hemsworth.

Dodatečné informace

Původní název:
A Perfect Getaway (více)
  • USA Dokonalý únik
  • USA A Perfect Getaway
  • USA Идеальный побег
Premiéra v ČR:
3. 12. 2009
Země původu:
USA
Rozpočet:
14 mil. USD
Tržby:
22,85 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Dokonalý únik je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch