Země ztracených

52%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Už když jsem viděl trailer,tak mi bylo jasný,že dostanu přesně to po čem toužím. Řádnou prasečinu se smrtícím humorem a skvělý ústřední duo Ferrell - McBride. Jasný není to žádnej zázrak kinematografie,ale svůj účel to splní. Teda aspoň v mém případě. Scéna s komárem,T-Rexem nebo s Chakou u bazénu jsou jedny z nejlepších v celém filmu. 70%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Že se jedná o estrádní parodii prozrazuje už název snímku ´Land of the Lost´, neb se jedná o satiru názvu ´The lost world´, tedy v překladu ´Ztracený svět´. Dějství je poskládáno připomínkami známých scén z mnoha filmů, takže během sledování může filmový fanoušek hádat, co z jakého snímku je. Hned úvod připomene film ´Lovci dinosaurů´(2005). Charakter potrhlého vědce by klidně mohl být na základě snímku ´(Roztržitý profesor) (1961) či remaku ´Flubber´(2005). Plutí loďkou jeskyní do jiného světa jakoby byla inspirovaná českým snímkem ´Cesta do pravěku´ (1955). Následuje ´Hvězdná brána´ (1994) a ve stejném záběru je zároveň obraz dle snímku ´Blízká setkání třetího druhu´ (1977). A dalo by se pokračovat dál. Kanonáda nejrůznějších vtípků a humoru sobě vlastních Willa Ferrela přináší estrádní zábavu v plné palbě. Tady opravdu na ničem nezůstane nit suchá. Na televizní film překvapí výprava, CGI animace a vůbec dané efekty. Nad příběhem nemá smysl přemýšlet, neboť se jako celek jedná o naprostý nelogický nesmysl, což je u parodií zcela normální. Ale jo, snímek se dá užít v plné parádě, jen mít k tomu patřičný smysl pro humor.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
6
Pokiaľ ste poriadne ožratý ,alebo akýmkoľvek spôsobom aspoň trochu na mol ,tak vám táto strašná sračka s Ferrelom nesmie uniknúť. Verte mi budete sa smiať. Za zhoršený psychický stav pri pozeraní triezvo neručím.
kedl
kedl
6 380 bodů
4.5
Od komika Ferrella jsem čekal o dost víc. Místo toho jsem dostal nevýraznou tuctovou slátaninu, kde se postavy chovají jako banda nezaopatřenejch dětí.
Toren
Toren
5 155 bodů
4
Tohle bylo zlý.
blazma
blazma
4 928 bodů
2
Fakt nevím jestli to je na něco parodie nebo je to jakože ''originálně'' vytvořený film. Protože jako parodii by jsem chápal tu naprostou dementnost tohoto snímku, pokud je to sám o sobě vymyšlený příběh, tak prosím někdo dejte na hromadu všechny fyzické kopie a spalte je a hned potom zničte všechny kopie i na internetu ať tu hrůzu nemusí už nikdo vidět.
kubas369
4 086 bodů
4
Je to sice neuvěřitelně trapně Ferrelovský ale i přesto to není na odpad určitá zabavnost tu je a pár povedených scén tomu doslova zachraňuje prdel např: T-REX a mozek jak vlašskej ořech. No a potom co Anna Friel ukáže nohy nemám problém s tím to dokoukat do konce.
saboter
saboter
3 564 bodů
6.5
Přiznávám že sem od filmu čekal více nicméně je stejně film vcelku povedený.
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
8.5
Bláznivá zábava s uleteným Willom. Takéto komédie, plné absurdných vtipov, ma proste bavia.
wop
wop
1 716 bodů
3.5
To nejpozitivnější, co se dá o této bláznivé ztřeštěnosti říct je to, že si na nic jiného než na bláznivou ztřeštěnost nehraje. Will Ferrell tu představuje postavu, kterou už hrál tolikrát, že by na ní mohl mít monopol - potrhlého nešiku, který sám sebe považuje za rafinovaného odborníka - a už to místy přestává být zábavné. Nebýt toho, že si film celou dobu drží příjemnou nadsázku a některých jedinečných Ferrellových scén, nedalo by se na to téměř koukat.