The Collector

68%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Tak moc smysl mi to nedávalo, logických chyb se tu kupí spousta a ten konec taky nebyl zrovna nejšťastnějším tahem, ale naštěstí tenhle film zachraňuje všudypřítomná atmosféra strachu, originální pasti (nečekal jsem, že Saw půjde ještě zdokonalit :) a pár hodně vypečených scénaristických nápadů. Suma sumarum slabší 4...
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Na své si bezpochyby přijdou jednak fandové brutálního gore spojeného s nelidským-lidským mučením a pastičkami alá Saw, jednak vyznavači hutné atmosféry a rytmické hororové hudby, avšak zákonitě také zastánci racionálního uvažování, kteří se rádi opakovaně baví nad dementním vypointováním podobných žánrových kousků. Collector mě dobré dvě třetiny skutečně bavil, tajemná zápletka v pozadí dráždila mou zvědavost a krvavé násilnické scény měly primárně za účinek navýšení bezútěšné a tísnivé atmošky, takže jim nelze nic vyčítat. Navíc Josh Stewart je docela sympaťák, s ohledem na situaci jednal víceméně rozumně a já mu opravdu úmorně držel palce v jeho beznadějném počínání (tu absurditu, že dva stále pobíhající lidé na sebe ve středně velkém domě ne a ne narazit, jsem si tentokrát dost užíval). Avšak film má ohromné díry jednak v logice celého příběhu (za pár hodin by celý dům takhle vyparádit nestihl), jednak v logice jednotlivých scén (klišé se nám zase kupily) a hlavně v nezvládnutém závěru, který je přímo katalogově zbytečný, narušující v podstatě celou předešlou gradaci a tvůrčí projev. Do dvojky každopádně jdu, protože na smysl vrahova počínání jsem pořád hodně zvědavý.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
0
Asi by šlo přivřít oči nad vykonstruovaným stupidním příběhem, kterej se rozpadá i během prvních několika dialogů, kdyby to fungovalo jako entertainment, jenže zábavné to taky moc neni, protože gore nění výživný, tudíž to ani trochu nedosahuje úrovně dílů SAW série (k níž to někteří přirovnávali), které fungovaly i jako detektivní thriller. Co se týče filmařské úrovně, ta je taky pokulhává. Někdy je ten edit strašnej a přechod mezi scénami vůbec nefunguje. Někdy se nějaký moment vyobrazit podaří, ale je to zanedbatelné.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Kam se na tohle hrabe Saw! Tohle je pravá hra na kočku a myš. Tenhle film jsem si strašně oblíbil a viděl jsem ho už 5 krát a klidně se na něj kouknu znova. Jeden z mích nejoblíbenějších hororů tohohle typu. už Aby byla dvojka.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Solidní vyvražďovačka se zajímavými pastmi, až jsem si skoro myslel jestli vrah nebude Kevin, ale že by byl sám doma? :). Trochu demence hlavních postav se dá přejít, ostatně je to u hororů běžná věc, že jde logika trochu stranou. Hudební doprovod je více než kvalitní a k filmu se hodí. Zkouknout a zapomenout... 55%
pantak
pantak
3 367 bodů
9
Super podívaná,na začátku trochu pomalý rozjezd,ale poté to začne nabírat grády.
sQelle
sQelle
2 814 bodů
10
Ve své podstatě je to Sám doma pro milovníky hororu. Dům plný jednoduchých pastí, které dokáží potrápit. Z nějakého důvodu mě film bavil a občas si na něj rád vzpomenu, což moc u hororových snímků nemívám.
karlik4801
1 942 bodů
5.5
Collector nemá pevný děj, to žádný horor ve kterém je aspoň menší masakr. Co se ale cenní je jak to všechno uteklo. Zajímalo mě, jak se z tý sračky hlavní postava vyseká. Dokonce i pár překvapení jako smrtící nebo mučící nástroje. Originální mi přišli háčky v koupelně. Taky je škoda chudých smrtí některých postav. Těch 90 minut úplně stačilo pro dobrý hororový zážitek.
Peter12
Peter12
810 bodů
5.5
Na začiatku tohto filmu,som si uvedomil že je to predchodca vynikajúceho THE COLLECTION.Tak som sa spokojne usadil,dúfajúc že to bude aspoň tak dobre ako The Collection.Ako plynul tento film,tak aj moje očákavania sa strácali,a moj spokojný vyraz sa zmenil na strnuli úškrn.Tak poporiadku:Strašne ma žralo nelogické správanie niektorých postáv,zaspatí vyraz J.Stewarta(niekedy vyzeral ako čerstvo zobudení)tak sa mi nechcelo veriť,že by tak intenzívne odolával besneniu vraha.A vrah vyzeral niekedy strašne neistí,ako keby bol v zácviku a ešte sa len zaúčal,alebo mu viac sedí svoje domáce prostredie.Vraždi resp.mučenie boli na dobrej úrovni,atmosféra docela ušla.Tak či onak.Bavil som sa ale len na polovicu.
patrick-sarin
438 bodů
7
Skvělý film, skvělé herecké výkony, napětí.... Prostě THE COLLECTOR obsahuje vše, co má mít pořádný horr or.