Vlkodlak

64%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
10
Remake klasického snímku ´Vlkodlak´ (1941) a naprosto úžasná pocta všem klasickým vlkodlačím snímkům. Atmosféra nevybočuje z klasického pojetí gotického hororu, čímž je samozřejmě dějový vývoj plně předvídatelný, ale to nic nemění na faktu, že je snímek po vizuální stránce prostě krásný. Pojetí příběhu opakuje vynikající reinterpretaci lykantropického mýtu respektující původní film, jen se do vývoje děje přidaly nějaké nové zvraty. A není divu. Nová verze se tak jen přizpůsobila nové době. A právě z tohoto důvodu je také plná mohutných gore scén, což snímek zase posunulo dál. Proměny člověka ve vlkodlaka jsou samozřejmě řešeny CGI metodou, takže jsou podle toho mimořádně dechberoucí. Roli Lawrence Talbota přijal Benicio del Toro a udělal dobře. Hodí se náramně. Nějaké drobnosti, které by se dali vytknout, by se samozřejmě našli, ale i tak se jedná o klasické stylizované pojetí hororového příběhu, mající laťku nastavenou hodně vysoko. Vážná hrůza a kýčovitá elegance. Monster film přesně takový, jaký být měl.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Průměrná podívaná, která minimálně o půl století zaspala. Dnes už nezáživný film, který i přes ucházející vizuál nemá na víc, než zaplácnout devadesát minut. Hopkins to drží nad vodou, ale Weaving dostal zoufale málo prostoru. Toro se jen mračí a tváří unuděně - nedivím se mu - jeho pocity plně sdílím. Velmi slabé tři hvězdy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Joe Johnston mohl konečně natočit pořádný film. Ale ani kdysi kultovní scénarista AK Walker a docela hvězdné obsazení mu v tomhle nepomohlo...2. den po zhlédnutí můžu mezi klady počítat už jen Elfmanovu hudbu a parádního Weavinga, protože zbytek mi nekompromisně vyšuměl z hlavy ...4.5/10
Fingon
16 886 bodů
6
Director's Cut (114 min.) Slabsi tri hvezdicky za vlkodlaci napodobu Coppolova Draculy (stejny setting, Elfman snazici se napodobit Killara atd.) Par slusnych scen (blazinec, predvadeni pacienta odborne verejnosti a nasledna nadhanecka Londynem), ale nic vic... Pres hezky look se to dost tahne.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Oproti původnímu Vlkodlakovi z třicátých let je to hodně kvalitativní posun, ale i když se sešla pořádná parta herců v čele s Hopkinsem, del Torem, Weavingem a Blunt, tak film má chvílemi tak nuudnou vatu, že je to hrozná škoda. Bomba to sice úplně není, ale vidět se to dá.
lamps
lamps
15 155 bodů
7
Některé pasáže jsou brilantní a dá se říci, že ještě překonaly má očekávání. V zamlženém prostředí, kde by se i Rákosníček ztratil, se Johnston pohybuje znamenitě, a když chce, umí napnout nervové struny diváků velmi intenzivním způsobem. Bohužel vše, co stojí mezi zdařilou a řádně krvavou hororovou výplní, je naprosto nezajímavá scénáristická i dramaturgická vata, která se utápí v nepřesvědčivém rodinném dramatu a ani zdánlivě nevyužívá megapotenciál hvězdného hereckého ansáblu. Vypustit rodinnou telenovelu a zaměřit se více na detektiva Huga Weavinga, zdaleka nejsympatičtější postavu filmu, mohl být z Vlkodlaka velký hit. Takhle je to pouze hodně profesionální řemeslná prácička..
sabule
14 227 bodů
6
Opět jedna zkouška posunout filmy o vlkodlacích do vyšších pater,která sice nepůsobí až tak špatně,vlkodlak,jako takový se vizuálně povedl,ale celkově je film moc roztahaný a působí dost divně a neuceleně.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
No původní originál jsem bohužel ještě neviděl tak nemohu nějak dělat rozdíly ale zpočátku se to trochu táhlo a bylo to trošičku nudnější až na samotný závěr, který stál za to. Přeměna Del Tora byla perfektní, tak jako Hopkinse. Na to jak jsem se těšil byl tento horor menším zklamáním. Po vyzuální stránce je super. Dějově trochu slabota.
  • efekty
  • obsazení
  • děj
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
kostymy, hudba, vyprava, kamera to vsetko je na genialnej urovni... obcas sa dari aj trocha strasidelna atmosfera, ale je to take nemastne neslane... ked uz sa islo po rkovej pristupnosti mohli sa tvorci trocha viac vybujacit a ponuknut nam brutalnejsie vlcie hody... takto je to celkom iba slusne remeslo a pocta originalu...
Floridsky
4 376 bodů
8
Viděn Director’s Cut. Vlkodlak rozhodně není bezchybný film, ale má tolik kladných atributů, že ony drobné chyby lze přehlédnout. Od skvělého hereckého ansáblu, přes krásnou výpravu jak od Tima Burtona až k úžasné hudbě a maskám. Hororové scény jsou intenzivní, krvavé a atmosférické. Film je poctou klasickým Universal Monsters hororům. Nečekejte tedy nic nového a odlišného, spíš si užijte oldschool hororovou jízdu v anglickém prostředí. Plusem je zaměření na rozpad člověka a přerod v krvežíznivou bestii. Za mne lepší než většina dnešních hororů, ale chápu, že to každý neocení. 9/10