Vánoční koleda

70%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Vánoční koleda už svým notoricky známým příběhem jen těžko někoho překvapí a tak Zemeckis vsadil na formu. No a vyplatilo se! Vzniklo tak nádherné animované dílo při jehož sledování jsem si připadal jako bych listoval v knize. Dokonalé převedení Dickensova díla na plátna kin.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Ve 3D Imaxu ty samoúčelné (dost nezvládnuté) trikové orgie mohly vypadat dobře, ale teď, když už si musíme vystačit s obrazovkou, je Vánoční koleda naprosto zbytečným filmem. 50%
Fingon
16 886 bodů
6
3D + dabing = hrůza. Na rozdíl od originálu, kde mnoho postav hraje a namlouvá sám Jim Carrey, zde každého mluví někdo jiný. Paradoxně jsem si 3D více užil v mém prvním takovém filmu - Krvavý Valentýn 3D - i když je to daleko horší film... Takže to jediné, co na mě z projekce opravdu zapůsobilo, byla kočka Šklíba z traileru na Alenku v říši divů od Tima Burtona.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Nejzdařilejší adaptace Dickensovy Vánoční koledy
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Velice poučný snímek se třemi fázemi lidského osudu. Zemeckis opět předvedl dokonalou animaci a skvělý příběh. Vedle Beowulfa jde o perfektní detailnější zpracování vizuálu. I když jde o animovaný film, dějově se v podstatě chová jako jinak hraný film a tímto vypadá profesionálně.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Není to první adaptace povídky Charlese Dickense, jakou vidím, ale tuhle považuji za tu nejznámější.. Robert Zemeckis je odzkoušený rešisér, ale tady má hodně svázané ruce předlohou. Ten příběh je vynikající a pocitvě se drží předlohy. I když to není ta nejlepší animační cesta, tak může být. Jen si pořád myslím, že spíš než pohádka by to mělo mířit "výš". Jim Carrey je vynikajcí a pár poutavých efektů si to určitě předvádí. Ovšem musím shledat, že hraná verze z roku 1999 je zkrátka ještě o kus lepší. Tady třeba ten nejsilnější moment, tedy setkání s třetím vánočním duchem nemá takovou sílu.. Nicéně moc se mi líbil ten závěr, ale vděčím za to předloze ne filmu.. Nevím, pro mě z toho vánoční klasika není. 70%
Standa.
Standa.
6 180 bodů
4.5
Nevím, jestli to bylo z toho amoku, který mě provázel při balení dárku, ale tenhle film se mi nijak zvlášť nelíbil.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Čistej průměr. Ale ta animace se mi tak příšerně líbila,že musim dát za **** ale jenom kvůli tý animaci. Jináč by to bylo za jasný ***,protože to je opravdu jen šedý průměr.
Toren
Toren
5 155 bodů
6
6/10. Tak na první pohled (vizuálně) odporný film s nesympatickým hlavním hrdinou a vlastně šíleně depresivní atmosférou, který je v kolonce "vánoční snímek" jsem snad doposud nenarazil. Dyť děcka z toho musí umírat! Ale víte co? Fakt zvedám palec za odvahu a velkou snahu jít na to úplně jinak, než ostatní animáky. Carreyho hlas je fantastickej a Zemeckis rozhodně má nápady... jen ta forma tomu prostě dle mého nesedí.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Klasický mnohokrát viděný příběh v animovaném provedení, které mě z jakéhosi důvodu chytlo a nedovolilo mi odejít, dokud jsem to nedokoukala. A dokonce jsem i pár slz uronila, já, takový starý vánoční cynik, který by se v oblibě Vánoc mohl s Vydřigrošem klidně měřit. Obzvlášť scénky, kdy staroch vzpomíná na promarněnou lásku, mě dojímaly, že jsem skoro zapomněla, že koukám na animák. Zpracování opravdu perfektní. Jen už tam prostě schází ten moment překvapení, ale tak, jaký asi chtít, vždyť jsou přece ty Vánoce...