Castle na zabití

74%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8
Trocha seriálového klišé (vztah mezi dvojicí protagonistů nezadržitelně ústí v nadstandardní vztah osobní a přesně v duchu americké morálky směřuje - i přes několik zápletek a odkladů - do manželství) nepřehlušuje a nezastírá, že přes několik sezónních řad jde o stále živý a nápaditý seriál. Mezi Kate a Rickem je ta správná míra vzájemného napětí (od počátečního oťukávání i zřetelná chemie) a přes povahovou odlišnost jsou i dokonale kompatibilní: racionální, věcná, ale zranitelná Kate (podle níž Rick vytvoří i hlavní postavu několika svých románů, sexy kriminalistku Nicki Heatovou) a ztřeštěný, dětinský, ale vnímavý Rick (s potřeštěnou matkou-herečkou a půvabnou dcerou-studentkou) s potřebným nadhledem nad běžnými policejními postupy si přihrávají a dojemně si konkurují, až kolečka případu zapadnou do sebe. Až do osmé série je pořád nač koukat, bohužel devátá série prý nebude, škoda.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Castle na zabití sleduje moje přítelkyně, takže jsem měl tu čest pár dílů vidět. No.. mírně nadprůměrná americká série detektivek. Nic navíc.. koukatelné to je.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Pilot vypadá zajímavě. Hláškující Fillon s přehledem potáhne seriál kupředu a navíc tady nebude nouze ani o sexuální napětí mezi hlavními hrdiny. _ Po první sérii jednoznačně 5 hvězd. Zatraceně návyková záležitost. No nic. Teď nezbývá než čekat na 2. sezonu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Solidní. Pobaví. Nenudí.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Poctivě sleduju a díl S07E15 patří mezi nejlepší díl veškeré seriálové tvorby, kterou znám ever, fakt hodně dobrý po všech stránkách, jen tak dál a pátá hvězda tento seriál nemine. Finální koment dám samozřejmě po oficiálním ukončení seriálu. A ten nastal teď, takže: Když to shrnu, tak se to nedá srovnat s žádnou kriminálkou (seriálem) dnešní doby, oba hlavní představitelé jsou sympatičtí a vtipný, úplně maximálně a rozmanitost jednotlivých dílů a ty šílený nápady, které dokážou tvůrci převíst do reálnýho světa a do reálných zločinů jsou luxusní. Určitě je potřeba vidět všechny díly, ne jen občas nějakej na Primě, pár dílů je bezvýznamných, ale ve finále to má pár velikých dějových linií, které se prolínají všemi sériemi. A Nathan Fillion je prostě řízek:-) 90%
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
1
Nemohu hodnotit jako celek, protože tenhle laciný seriál pro rádoby dospělé - mne moc nechytil a já neviděl všechny epizody. Ovšem kdykoli na to v TV narazím je to stále to samé a tedy - nudná slatina vykrádajcí Bones a Mentalistu. Nutno zmínit, že Castle nedosahuje kvalit ani jednoho ze zmiňovaných seriálů. Případy jsou velice jednoduché, až hloupé! Akce nulová a vtip žádný. Jedna hvězda za herecký výkon Nathana Filliona , jinak není co chválit. - 10%.
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Dlouho jsem se tomuto seriálu vyhýbal, protože byla doba kdy nic jiného v TV nebylo než jedna kriminálka za druhou a už to bylo otravné. Tak moc mě mrzí že jsem se ke Castlovi dostal tak pozdě. Je to výborný a super. Nic víc k tomu nemusím asi říkat. Nathan Fillion společně se Stana Katic se výborně doplňují a vztah Otce a dcery je prostě výbornej a defakto jen díky tomuto vztahu můžeme vidět jak čas i v tomto seriálu plyne, protože na začátku to byla malá puberťačka a na konci je z ní dospělá žena která pomáha otci s případem. Jen bohužel, poslední řada už byla spíš navíc.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
10
Jednoznačně nejlepší detektivní seriál který může TV v dnešní době nabídnout. Ještě jsem neviděl díl s nezajímavým případem. Humoru je taky až nad hlavu. Kolikrát se zasměju mnohem víc než u nějakého sitkomu. Role Castla je pro Filliona jak ušitá. Doufám, že kvalita seriálu se udrží na té nejvyšší míře. 95%
ladynka
ladynka
1 201 bodů
8
To, co ztělesňoval v minulém století seriál Moonlighting, vykřesal v roce 2009 Castle. Detektivní seriál, který se točí zejména kolem špičkování hlavních protikladně působících postav, přináší hlavní klady seriálu - sympatické hrdiny, chytrý humor a spoustu nápadů ke zločinům (Castlovy teorie jsou pochopitelně to nejlepší i díky rozsahlým znalostem žánru :-). Bonusem jsou epizody nebo jejich časti, které často slouží jako pocty mysteriózním klasikám - Akta X, noirové filmy, úpírské seriály, horory... 1. série (4*), 2. série (5*), 3. série (5*), 4. série (2*), 5. série (3*).
Dzany
Dzany
408 bodů
8
Nathan je tu přes charizma a hlášky, Stana má na starost sex-appeal, Huertas a Dever tu vtipnou dvojku pomocných detektivů. Castle je pro mě jeden z těch seriálů, na kterých jsem závislý a nesmí mi uniknout žádný díl. Pilot uchvátil a nasadil vysokou laťku, kterou překonaly až díly v druhé sérii. Třetí série začínala fenomenálně a kvalitu si udržela. Fantastické 'season endery', skvělá režie a kamera (místy připomíná CSI). Obsazení v čele s Fillionem, kterého mám hrozně rád a je mi sympatický a to je všechno co k prefektnímu seriálu potřebuji.