Mezi supy

60%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
10
Dva týdny po poslední klapce druhého dílu 'Vinnetouovské' trilogie se spustilo natáčení dalšího příběhu, který je obohacen zásadními změnami. Kromě Sama Hawkense, což je pro něj již druhá 'Vinnetouovka', tu bohužel schází i samotný Old Shatterhand. A co si budeme nalhávat, bez něj to už prostě nějak není ono. Na druhou stranu tu máme nové postavy a to Old Surehanda a jeho poskoka Old Wabblea. Jak se s ním Vinnetou zná a proč i jeho považuje za svého bílého bratra, je tak trochu záhadou. Dějově patří někam ke konci celé série. Jinak se tento snímek tradičně nijak nevymyká od předchozích mayovek. Tentokrát je vypálen a vyvražděn ranč a kdo jiný než Vinnetou s pomocí Old Firehanda bude pátrat po vrazích. I když to už netočil Reinl, kvalitou nijak nezaostává. Opět tu sice chybí ony kouzelné scenérie, ale ve výsledku to nijak nevadí. Atmosféra je opět honosná. V obsazení tu poznáme spoustu známých tváří, což po natáčení onoho druhého dílu trilogie snad ani nepřekvapí. Gojko Mitič se stal už standardem. Opět tu uvidíme i Terence Hilla, i když coby komparzistu. Překvapením však je Götz George, který zazářil už v 'Pokladu na stříbrném jezeře.' I tento snímek se dá ještě považovat za zdařilý, byť mu chybí určité kouzlo těch předcházejících.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Nic moc. Oldsurehand mi přijde oproti Oldshatterhandovi nezáživný a nepřirozený. Ovšem u filmu se začnete po chvíli nudit a to není moc dobře.
avenis
avenis
8 137 bodů
3
Ačkoliv Stewart Granger nemá ve svém životopise zmínku o tom, že by byl homosexuál, jeho "otlapkávání" některých mužských hereckých kolegů je podezřelé. V jednu chvíli dokonce chytne Old Wabbla doslova zezadu za koule... No nic, rozhodně však tato Májovka patří k těm méně povedeným. Jako dítě jsem to docela baštila, ale to je už dávno. :) Dnes má pro mě film jen hodnotu nostalgickou, nic víc. (1.2.2022)