Metráček

68%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
Metráček se za ta léta stal takovou českou klasikou v rámci sportovních filmu. Hlavní hrdinka je sympatická a i díky jejím proporcím si lehce získá divákovi sympatie. Řeší se zde problémy ze života a tak celý film působí velmi lidským dojmem a snad i proto dokáže zaujmout.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Naprostá klasika české kinematografie.
avenis
avenis
7 963 bodů
8
Obě knížky jsem kdysi měla ve své knihovničce a nejednou jsem je přečetla. Film už tenkrát viděný nezklamal mou dětskou představivost při četbě, a až na Jandáka se celkem shodoval s tím, jak jsem si hlavní představitele vizualizovala. I dnes, po mnoha reprízách se mi film líbí. Jen je mi líto, že nebylo natočeno pokračování podle druhé knihy, kdy Jitka je už na zdrávce a Honza po ní chce efedrin. (30.5.2022)
miza
miza
2 336 bodů
7
Film mého mládí.Pokaždé si vzpomenu na své tělěsné proporce a boj s nimi.A taky jsem dělal atletiku.Takže je to pokaždé hezká vzpomínka.
tindersticks
tindersticks
746 bodů
7
Film vzbudil překvapivě dobré přijetí u mojí dcerky, tak jsem se po úvodu dokoukal po letech s ní. Jednoduchý film o potížích Jitky, která vlastně za tak moc při těle není a přitom ji okolí dává dost nepokrytě najevo, že je (pohovor s učitelkou je už dnes jako z jiného světa). Příběh je jednoduchý, postavy jsou ale zábavné - nejvíc tatínek Lipský, bratr Hanzlík, ale i Mrkvička a mladý sportovec Jandák. Příjemná podívaná