Metráček

68%
Metráček
Plakát traileru

Nenajdete žádnou zázračnou dietu, neboť tu nejde o to, zbavit se nadbytečných kil, ale o to zbavit se komplexů z nadbytečných kil. Hrdinkou příběhu je dospívající dívka Jitka Pažoutová, trpící svou tloušťkou a neobratností. Pravými muky jsou pro ni zejména hodiny tělocviku, vedené sympatickým tělocvikářem, dívkami přizdívaným Bohoušek. Změnou k lepšímu se stane zápas ve vybíjené, který dívky vyhrají právě díky Jitčiným "dělovkám", které prostě nejdou chytat. Jitka se tu totiž seznámí s Honzou Koubkem, chlapcem, který ji sice urazí, ale poté se jí omluví a přemluví ji, aby zkusila využít svou sílu ve vrhu koulí...




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
Metráček se za ta léta stal takovou českou klasikou v rámci sportovních filmu. Hlavní hrdinka je sympatická a i díky jejím proporcím si lehce získá divákovi sympatie. Řeší se zde problémy ze života a tak celý film působí velmi lidským dojmem a snad i proto dokáže zaujmout.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Naprostá klasika české kinematografie.
avenis
avenis
7 963 bodů
8
Obě knížky jsem kdysi měla ve své knihovničce a nejednou jsem je přečetla. Film už tenkrát viděný nezklamal mou dětskou představivost při četbě, a až na Jandáka se celkem shodoval s tím, jak jsem si hlavní představitele vizualizovala. I dnes, po mnoha reprízách se mi film líbí. Jen je mi líto, že nebylo natočeno pokračování podle druhé knihy, kdy Jitka je už na zdrávce a Honza po ní chce efedrin. (30.5.2022)

Dodatečné informace

Původní název:
Metráček (více)
  • Československo Metráček
  • Československo 1:0 für Jitka
  • Československo Fatty
  • Československo Grubasek
  • Československo Mázsácska
  • Československo Metrácek
Premiéra v ČR:
3. 3. 1972
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch