Mentalista

75%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
Podobný seriálový syžet (pouze ne tak drastický) jako u Dextera: civilní zaměstnanec slouží u policie jako specialista, aby měl přístup k vyšetřování; protože jeho pohled je nezatížený vyšetřovatelskými klišé a předpisy, tak mnohokrát významně přispěje k rozluštění komplikovaného případu. Má jenom jedno jediné slabé místo: trauma ze smrti ženy a dítěte, které zabil masový vrah Rudý John (podepisující své "případy" smajlíkem z krve oběti) a po kterém Jane vytrvale pase až do konce seriálu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Seriál bohužel ani zdaleka nevyužívá svého potenciálu a po několika epizodách začíná nepokrytě nudit. Navíc až trestuhodně nesleduje hlavní dějovou linii, na kterou někdy vyloženě zapomíná. Je to škoda, protože většina první série byla na silné čtyři. Dvojka bohužel upadla.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Solidní krimi co vcelku i zaujme.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
6
Nikdy to nebylo nic světoborného. 1 a 2 série jsou ty nejlepší. Hlavní dějová linka o Rudém Johnovi je nesmyslná. Po 6 letech se dozvíte že Rudej John je šerif ze zapadákova, kterému pomáhá i ředitel policajtů jen tak vraždit ženský. Jo, čtete dobře až tak pitomý to je. Po Rudém Johnovi je přechod na FBI. Nové postavy nové prostředí nicméně na seriálu jde vidět že pomalu chcípe až po 1 roce bez Rudýho Johna chcípne. To jsou negativa. Proč jsem vydržel až do konce? Sympatický herec Simon Baker v roli nezapomentulného Patricka Jane.Nebral jsem to nikdy jako kriminálku ale spíše jako komediální seriál. Lhal bych kdyby tvrdil že jsem se u dost epizod nebavil - nesmál. Proto hodnotím 3 hvězdami 60% pro Mentalistu. R.I.P Patrick Jane.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Z počátku docela zajímavý seriál, ale po chvilce se to samozřejmě okouká a už to není zas tak světové.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Jasnovidectví a mentalismus je mnohdy věc, která fascinuje spoustu lidí po celém světě v jakémkoliv věku. Někdy to působí až magicky a nadpřirozeně, jindy si říkáte jestli to opravdu není jen otázka dedukce a opravdu dobrého pozorování a manipulace lidí. Přesně tohle všechno se najde v tomto seriálu. Hlavní zápletka s Rudým Johnem je naprosto famózní, Herecké obsazení si mě naprosto získalo, Simon Baker zejména. Opravdu si tady budete myslet, že jasnovidectví existuje i přesto že se vás tento seriál snaží přesvědčit o opaku. V tom je ta krása a genialita.
saboter
saboter
3 564 bodů
7
Jde o kopírku Dr House to je jasný i když se v Sakramentu docela také stane pár velkých věcí a povaha Jaena je dost zajímavá a humorná ale i tak docela se film rychlé okouká a ty věci s promyšleností jsou tu tak na oko ale občas vás dotanou a zažijete pár opravdu zajímavoých příběhů.A tak se film ze začátku na něj podívat vyplatí.
ladynka
ladynka
1 201 bodů
5.5
Nesympatický hlavní hrdina a suchopárná detektivka nemají proti mnohem zábavnějším konkurentům v Castleovi šanci. Důvodem ke sledování je pro mě zvědavost, kam až a jakým způsobem je schopen nihilistický Jane zajít. Ano, baví mě sledovat jeho vyšetřovací postupy.
Thompson333
Thompson333
608 bodů
8
Nechť si každý říká co chce, mě kouzlo tohoto seriálu dostalo. Hlavní příběh, který se točí okolo Rudého Johna, to je to co mě dostalo. Pro mě je to proto, nejlepší detektivní seriál! Simon Baker je jako Patrick Jane naprosto skvělý. A nesmím zapomenout na krásnou Amandu Righetti :) Právě běží poslední série, tak uvidíme čeho se v ní dočkáme. A mimochodem: Tygře, tygře rudě žhnoucí....
Heart
175 bodů
8
Výborný seriál, který nemá chybu...