Měsíc 44

54%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
7
Akční sci-fi příběh nabitý velkolepou výpravou, dnes nutno podotknout bez CGI, používající dějovou šablonu o hrdinovi, který byl vybrán k vyřešení záhady, aby nakonec ve finále bylo všechno jinak. Dnešního zmlsaného diváka již moc nenadchne, ale na svou dobu byl po technické stránce velice dobrý. Temná atmosféra z filmu doslova vytéká a citacemi svých určitých scén připomíná známé či slavné starší sci-fi filmy. Vetřelec anebo Hvězdné války. Ty tu musí poznat každý. Také je potřeba zmínit, že se nejedná o film hollywoodský, ale ryze evropský. Produkce ve své době ještě Západního Německa, odkud pochází dnes významný režisér Roland Emmerich mající tohle na svědomí, takže už kvůli tomu snímek sklízí obdiv. V Evropě se prostě takovéto snímky netočily a fakt, že je tento nízkorozpočtový je takřka neuvěřitelný. Scénář pochopitelně má své chyby, ale na evropský film to zase není až taková tragédie. V Hollyvoodu by to natočili lépe. To je přeci jasné. Snímek tedy i přes svou podivnost určitě patří mezi klasiku svého žánru.
avenis
avenis
8 131 bodů
2
Nudááááá!!!!! Bože, to bylo blbý! Jak jsem hodně tolerantní a o filmech se snažím přemýšlet, tak u tohoto tisíckrát vyvařeného pytlíku čaje jsem opravdu nepřišla na nic nového, zajímavého, objevného či zábavného. Nojo, i Film+ se někdy utne... (7.10.2015)
Ombak_Penari
2 764 bodů
6
Na svojí dobu celkem slušné. Ponuré a temné prostředí těžařské kolonie, maskující nízký rozpočet a odkazující k vetřelčí sáze, je vcelku působivé a obsazení také neurazí. Béčko, ale celkem solidní.Možná v mnohém sympatičtější než leckteré budoucí Emmerichovy superfláky.