Mělký hrob

74%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Vynikající a stylový debut, kterým se Bolyle skutečně vyznamenal. Není to sice ultimátní jízda jako Trainspotting, ale má to své hodně silné momenty.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Černohumorný příběh (komedie se celkem zdráhám použít) o trojici vykutálených spolubydlících. Protože když jde o prachy, jsou přátelé až na druhém místě. Boylův a McGregorův fain debut, ale ta pravá jízda přišla až o 2 roky později. 6.5/10
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
10
Jeden z mála filmů, jehož celková genialita nelze popsat v tak krátkém formátu, jako je komentář. Stejně mi ale nezbývá, než to zkusit. Vynikající scénář dokáže od teenage komedie přejít do syrového krimi, aby se po chvíli vydal ke zrodu (ne)jednoho sociopata a zároveň na konci morálně podkopal tu poslední světlou věc v našich životech. Přebíhání mezi tím je však natolik ladné a nerušící, že člověk nemůže odtrhnout pohled, neboť by k tomu přišel o kompozičně precizní a herecky úžasně obsazenou věc. Pardon, geniální věc.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
čo si predstavíte pod pojmom čierny humor? adammsovu rodinu alebo film štestí? Vedľa jak ta jedla. Danny boyle vo svojom debute zvolil tak čierny štýl humoru, že i ta najtmavšia káva je popri tomto filme bledá ako albín vykúpaný vo vápne (treba spomenúť skvelý scenár). Keď tento debut sledujete tak miestami neviete či sa máte z hrdla smiať, alebo tváriť sa pohoršene. Ja sa vždy bavím skvele a to sa budete určite i vy. a navyše ten absurdne, originálny, čierno-humorný koniec. jednoducho skvelé.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Chcete vědět co udělá s přátelstvím nalezení jedné mrtvoly spolu s balíkem peněz, tak se podívejte na film, který vám poodhalí pevnost většiny lidských vztahů. Ani chvíli jsem se se nenudil, skvěle zahrané a celovečerní debut Dannyho Boyla nahodil laťku hned do nejvyšších met a ukázal na ohromný talent.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
8
Na prvotinu Dannyho Boylea neskutečně dobré, odhalující velký potenciál.....