Výchovný tábor

57%
Výchovný tábor
Výchovný tábor
Psychologický thriller vypráví o skupině problémových puberťáků, které rodiče poslali do nápravného zařízení na Fidži. Tábor však je ve skutečnosti vězením, kde dospívající děti podléhají vymývání mozků a jsou zneužívány svými strážci.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Trošku odfláknuté zpracování slušného tématu. Kdyby si dali tvůrci více práce se zpracováním, trošku více se zabývaly tvrdými podmínkami panujícími v táboře, bylo by to jistě skvělé. Herecké výkony mě také příliš nenadchly. Přesto mě film zaujal a dávám mu 65%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
Snímek není nijak špatný, ale číši z něho ohromná šablonovitost. A to tak hodně, že se mi nechce za žádnou cenu uvěřit, že je to natočeno na základě skutečných událostí. Myšlenka přitom není zase až tak špatná. Když dospívající děti zvlčí a výchova rodičů už nic nezmůže, takový drsný převýchovný tábor by nebyl k zahození. Ale událost, že se tam dostane kluk, aby zase utekl se svým děvčetem, načež vyvolá vzpouru a destruktivní likvidaci tábora není nic originálního. Takový námět tu už byl na mnohé způsoby. A tak vlastně vznikl lehce dobrodružný snímek o vzpouře jednoho výchovného tábora plného mladých spratků a o tom, že ředitel a tvůrce v jedné osobě je vlastně ještě horší než oni. Jedno velké klyšé na jedno zkouknutí postačující.

Dodatečné informace

Původní název:
Straight Edge (více)
  • USA Výchovný tábor
  • USA Straight Edge
  • USA I kataskinosi
  • USA Ölüm kampi
Země původu:
USA
Rozpočet:
14 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění