Maskovaná milenka

66%
Maskovaná milenka
Plakát traileru
Melodrama zasazené do 19. století o touze mladé a pokořené bohaté vdovy, která úskokem využije mladého důstojníka, aby otěhotněla. Její identita však musí být za každou cenu utajena. Když se po čtyřech letech opět setkají, ona jej okamžitě pozná, ale on nemá tušení, že hovoří s matkou své dcery. Zdrceně vypráví ve společnosti o svém trápení a odjíždí do války,.



Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Lidsky působící film natočen za druhé světové války, musel to být doslova balsám na duši pro tehdejší obyvatelstvo. Jinak příběh je spíše průměrný, herci svým povětšinou melodramatickým projevem téměř uspávají. Film se celkem vymyká tehdejší tvorbě. Pěkné.
avenis
avenis
8 056 bodů
8
"On mi začíná být nevěrný."
"A s kým?"
"Se mnou. Co když mi neodolá?"
Přestože námět pochází z pera klasika, Otakaru Vávrovi z toho vyšla klasická "červená knihovna". Ani záplava krajek nedokáže zastřít naivní pojetí příběhu. Těžko uvěřit, že by hrdý šlechtic a voják k tomu nechal ze sebe dělat až takového blbce... Za zmínku stojí výkon Jiřiny Šejbalové, coby živého svědomí hlavní hrdinky, že, příteli Leone?
(26.12.2012)
kawa
3 388 bodů
7
Zajímavý film na primitivní námět, odpovídající myšlení lidí z 19. století. To asi kdysi stačilo k romantické komedii. Ztvárnění OK, námět minus.

Dodatečné informace

Původní název:
Maskovaná milenka (více)
  • Československo Maskovaná milenka
  • Československo Den maskerede Elskerinde
  • Československo L'amante mascherata
  • Československo Lempi naamion alla
  • Československo Ljubica z masko
  • Československo Nyhta erotos
  • Československo The Masked Lover
Premiéra v ČR:
11. 10. 1940
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění