Mary Poppins

75%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
4
Taškařice o Mary Poppins a rozpustilých dětech. Nevím, jestli se to líbilo dětem v roce 1964, pravděpodobně ano, ale mě se to nelíbí vůbec. Taškařice spojená s animací přecházející v muzikálovou frašku. Herci přehrávají až běda. Oscar pro Julii Anderewsovou je pro mě tedy překvapením. Rok 1964 musel být pro hlavní ženské role velmi chudý.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Nevím, jestli je to už předlohou, nebo Disneym značně posunutou adaptací, ale ten příběh postrádá smysl, směr, myšlenky, je to jen blbnutí, na dnešní poměry navíc dost konzervativní.
Fingon
16 886 bodů
6
Bylo by to docela pěkné pokoukání, nebýt šíleně natahovaných scén v obrázku a s kominíky.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Kouzelná Mary Poppins patří určitě k tomu nejlepšímu co lze v muzikálové tvorbě vidět a navíc oplývá krásnou dětskou naivností a pohádkovou atmosférou. Prostě pohlazení.
Arthur Logoff
Arthur Logoff
7 771 bodů
7.5
Nikdy jsem neměl rád muzikály (obzvláště ty české), ale tohle je skvělé dílko. Vždyť i ten tanec baleťáků coby kominíků na střeše byl skvělý. A celá ta typicky anglická viktoriánská pohádka je nádherná. To by mělo vidět každé malé dítě!
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Dnešní děti už podle mne nebudou mít trpělivost muzikál sledovat. Přece jen je na něm vidět rok vzniku. Navíc naši milí lenoši neučtou titulky při písničkách, takže film už je jn pro nás, fajnšmekry. A to nemám muzikály příliš v lásce, ale Mary prostě je nutné znát. Jen bych připomněla, že sympatického Berta ztvárnil Dick van dyke, dnešním divákům asi bližší jako doktor Mark Sloan ze seriálu Diagnóza vražda. A když shlédnete Poppins budete vědět, že opravdu umí tančit, zpívat i stepovat.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Skvělý muzikál...viděl jsem ho v dětství a ted znovu a nezklamal. Optimistický , hýřící nápady , skvělými melodiemi . Nápaditá kombinace s animací. poctivé staré řemeslo. Ještě se k běnu určitě vrátím.
Matryoska
1 165 bodů
8
klasika několikrát parodovaná a citovaná. Chytlavé písničky, dobré postavy. Bohužel pomalejší tempo a příliš dlouhé.