Mars útočí!

62%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8
Stylová parodie na katastrofický film v režii Tima Burtona (koho jiného) s hvězdným obsazením (parádní Jack Nicholson coby prezident Spojených Států, Glen Closeová jako jeho žena, půvabná Nathalie Portman jako jejich dcera Taffy, můj oblíbenec Jack Black, Sarah Jessica Parker a Pierce Brosnan jako Nathalie a Donald,oběti marťanských pokusů, a především úžasná Silvia Sidney jako hluchá babička Norrisová milující klasické country jódlování a Tom Jones jako cameo). Nádhera - černý humor v kostce, s násilím bez krve.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Země je napadena Marťany a krutým smyslem pro humor. Snímek Tima Burtona, kterému se povedlo nemožné. Tolik hereckých es v jednom filmu aby jinde člověk pohledal. Málokdo však ví, že je tento příběh natočen podle věhlasného komiksu, který v Česku do dnešních dnů bohužel nebyl vydán, takže nelze porovnat. Snímek vyznívá velice krutě, jakoby se spíše jednalo o slascher. Všudypřítomný černý humor však vše naprosto rozbourává. Po vizuální stránce dokonalost hodná své doby. Pastelové barvy doslova svítí. Příběh je v podstatě bez děje. Prostě přiletí nějací mimozemšťané s prohlášením že přicházejí v míru a následuje masakr na všech frontách. Toť vše. K tomu nějaký ten únos jednotlivců, se kterými dělají takové pokusy, že by i Mengele pukl závistí. Hloupé? Inu, jak pro koho. Pro zajímavost, právě v komiksu se s těmito Marťany střetne i soudce Dredd. To by si už ve filmu vůbec nikdo nedovedl představit.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Je vidět, jak se s časem filmy pro člověka mění. Jako malý jsem Mars nesnášel. Dnes už jsem si ho i docela užil. Nic to sice nemění na tom, jaká pitomost to je, ale Nicholson coby prezident, kterému nic nevychází, Brosnan jako vědec, který nechápe situaci, plus zbytek hvězdného obsazení tvoří sympatickou partu, která se porve se zvráceně sympatickými ufony. Sympatické.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Vydařená parodie, která i přes počet hvězd není až taková bomba, jak se čekalo. V jednotlivostech ovšem funguje, triky jsou správně over the top a rezonují s béčkovými filmy 50. let. Pobaví Jack Nicholson, skvělá hudba a mimozemšťani. Rozhodně se to dá vidět.
lamps
lamps
15 156 bodů
5.5
Mě tedy vůbec neudivuje, že takovou blbost natočil zrovna Tim Burton. Ten mi totiž už od pohledu připadá jako hodně svérázný člověk, což se tady jen potvrdilo. Snímek zpočátku plný utahaných a nudných dialogů se postupně promění ve směsici těch nejšílenějších akčních scén v hlavní roli s tak bláznivě vypadajícími mimozemšťany, že se to prostě nedá popsat. Bohužel to ale není ani zdaleka tak vtipné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Nebýt Jacka Nicholsona, který dokonale ztvárnil roli amerického prezidenta, kdo ví, jak by tahle šílenost dopadla.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
To je mazec vtipná komedie se skvělým obsazením.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
6
Pokiaľ sa chcete zasmiať ,nenajdete lepšiu možnosť. Inak je tento film zbytočná sračka, pokiaľ sa bere vážne. Za robotickú hlavu Pierca Brosnana som schopný z milosti udeliť 64%
kedl
kedl
6 380 bodů
5
Vzácný příklad toho, že ani sebelepší herecké obsazení neudělá z filmu trhák! Připadalo mi to nedodělané,scházela tam hlavní myšlenka a některé ty dialogy třeba s Tomem Jonesem,děkuji nechci......
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
4
Hm, i mistr tesař se někdy utne. Film od Burtona který raději vypustím z hlavy, protože tady mě zklamal na plný čáře...
kubas369
4 086 bodů
8
Neuvěřitelná ptakovina, která pobavý nebo zabije. Někdy oboje najednou.