Manhattan

75%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Lamps mi vzal úvodní větu z úst.. Typický Woody Allen, to jsem si celý film říkal. Vztahová romantická komedie, jaké se dnes již netočí a k tomu spousta intelektuálních dialogů. Přeci jen to není takový slovní kulomet, jako u jiných Allenových snímků a nechybí občasná hudební, či tichá vložka. Nechybí ani jeho dvorní herečka Diane Keaton, která s Allenem funguje skvěle. Pěkný pohodový snímek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Typická Allenovka. Je až obdivuhodné, kolik kladných podmnožin to slovní spojení obsahuje. Pohodová nálada, vkusný a nepřemrštěný humor i sympatické postavy jsou samozřejmostí. Kéž by na sebe Woody postupně nenabalil ještě rutinu a banálnost - to se naštěstí netýká Manhattanu.
Fingon
16 886 bodů
6
Tak, jako je potřeba předehra, já potřebuji u filmu příběh. A toho se tu jaksi nedostává...
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Zkrátka a dobře - typický Allen. Film zdánlivě o ničem, navíc citelně slabší a méně zábavný než podobně zaměřená Annie Hallová, ale stejně se na to pořád kouká tak dobře a pohodově. Pohlazení po duši v podobě půvabné černobílé výpravy, vynikající doprovodné hudby, neskutečně skutečných a zábavných dialogů a především sympaticky hrajících herců. Pro New Yorčany to musí být srdeční záležitost..
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Life talks. Pocity na pochodu a zas ta životní jistota, že vztahy nemají, ale přitom mají dokonalý řád. Můj top Allen.