Mandragora

69%
Mandragora
Plakát traileru

Svět dětské prostituce, násilí a drog, kousek od Vašeho domu. V patnácti letech zaprodali svá těla, teď bojují o své duše - přestali být dětmi, aniž se stali muži - mají rodiče a přesto jsou sirotky - žijí s námi, ale v jiném světě - mají přátele a přece jsou sami - jsou plni života i když stále myslí na smrt - umírají bez slitování... Šokující příběh režiséra Wiktora Grodeckého o Praze, jak ji nikdo nechce znát. Film, který otevřeně poukazuje na svět dětské prostituce, násilí a drog. Mladí lidé, kteří v patnácti letech zaprodali svá těla, teď bojují o své duše - přestali být dětmi, aniž se stali muži - mají rodiče a přesto jsou vlastně sirotky. Jsou tu s námi, ale přitom žijí v jiném světě. Jsou sami, přesto že mají spoustu přátel. Jsou plni života, v duchu však stále mysli na smrt. Umírají a nejsou litováni...




Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Hnus mísící se s nepochopením a lítostí, takové pocity jsem měl při sledování Mandragory. Na toto téma se mi nedívá vůbec dobře, ale je-li to podáno syrově a realisticky, tak to ocením i já. Herecké výkony nejsou nijak oslnivé, ale právě proto je snímek tak autentický.
Fingon
16 886 bodů
6
Nevím, nakolik je tenhle film realistický, ale je rozhodně působivý. Hlavní protagonista mi přišel velmi sympatický, kamera slušná a vůbec nejlepší byla asi hudba. Ale už to vidět nechci, fakt ne.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Hodně nedoceněný film, který popisuje stinnou stránku pražského sex byznysu a prostředí promiskuitní homosexuální komunity a chlapeckých prostitutů. Autor objektivně věděl o čem točí a znám hned několik kluků, kteří hráli ve filmu kompars. Kamarád mi před lety vyprávěl, že to byl jediný český film v jedné floridské videopůjčovně, který tam našel, když se tam byl podívat.

Dodatečné informace

Původní název:
Mandragora (více)
  • Česká republika Mandragora
  • Česká republika The Mandrake Root
Premiéra v ČR:
22. 10. 1997
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné