Malá mořská víla

73%
Malá mořská víla
Dcera krále moří se jmenuje Ariel, je jí šestnáct let a je zamilovaná do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Protože vládce podmořské říše nemá pro náklonnost své dcery k lidem pochopení, musí se Ariel obrátit se žádostí o pomoc na zlou čarodějnici. Ta ji na tři dny přičaruje nohy pod podmínkou, že jí víla daruje svůj krásný hlas. A ještě je tu jeden háček pokud princ dívku do tří dnů z lásky nepolíbí, stane se z ní opět mořská panna s ploutví a její duše navěky propadne zlé čarodějnici. Bůhví jak by to dopadlo, kdyby Ariel nepomáhali její legrační přátelé krab, racek a rybka.



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
Malá mořská víla je typickým Disney snímkem. Nechybí zde úžasná animace,krásné písničky,zábavné situace a zajímavý příběh. Jakkoliv se mi snímek jako dítěti líbil,tak s postupem času jsem od něj zcela opustil. Na rozdíl od ostatních Disney snímků,které si rád pustím i dnes.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Vždy jsem to přetpěl při čakáni na Kačery, Rychlou rotu, nebo Gumídky :) Ale šlo to. Ariel byla hlavně pro děvčata a její příběhy mě tolik nebavily, byť podvodní svět často přinášel slušné zápletky. I když to nebyl můj šálek kávy, tak jsem viděl skoro všechny díly. Na našich obrazovkách byly disneyovky prostě šlágr.
Fingon
16 886 bodů
8
Mladá, krásná, zamilovaná a rebelující proti rodičům, super! A pro disneyovský animák navíc i kapka té decentní erotiky...

Dodatečné informace

Původní název:
The Little Mermaid (více)
  • USA Malá mořská víla
  • USA The Little Mermaid
Premiéra v ČR:
27. 8. 1998
Země původu:
USA
Čeština:
Malá mořská víla je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Malá mořská víla


Podobné


Powered byJustWatch