Madla zpívá Evropě

60%
Madla zpívá Evropě
Plakát traileru

Do vesničky Lesov přijíždí jednou Český rozhlas a nahrává lidové písně. Písneň Madly Satranové se do rukou dostanou profesorovi Klánovi, vedoucímu úspěšného dětského sboru. Ihned se za Madlou rozjede, aby ji přivedl do Prahy. Madla se záhy stává členkou jeho dětského sboru. Všichni ji mají rádi. Sbor se dostane ještě víc na výsluní a jezdí i do ciziny. Jednou Klán onemocní a nemůže do ciziny jet. Madla se ochotně všeho ujímá a o děti se sama stará. Ve Španělsku náhodou potká svého strýce, který ji adoptuje (matka, otec i děda jí už nežili). Zůstává tedy s nemocným strýcen ve Španělsku. Když se to dozví Klán, je velmi smutný a konečně si přiznává, že je do Madly zamilován. Nakonec za ní přijede. Příběh tedy končí happy endem.




Pete69
Pete69
29 697 bodů
5
Tento snímek jsem si nikdy neoblíbil. Zpívaní před 80 lety se mi prostě nelíbilo, tahá mě to za uši a i když oceňuji snahu o muzikál ve čtyřicátých letech, tak já fanoušek tohoto filmu nikdy nebudu. Příběh dívky, která se vypracuje z vesnice až do Evropy je dobrý. Celkově mi vychází průměrných 50%.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Je to hodně sentimentální film, ale pozornost si rozhodně zaslouží devítiletá Jiřina Bohdalová, která zde dokonce hraje Jiřinku, a budoucí "strýček Jedlička" v roli Tondy Zrzavého. A "ty lesovské stráně" mě dokáží dojmout ještě i dnes. No a když se Jiřinka podmračí a vykřikne svým typickým hláskem: "Nic nepovíme! Daly jsme čestné slovo!", tak se divák musí skutečně upřímně zasmát.

Dodatečné informace

Původní název:
Madla zpívá Evrope (více)
  • Československo Madla zpívá Evropě
  • Československo Madla zpívá Evrope
Premiéra v ČR:
29. 3. 1940
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění