Lví král

84%
Lví král
Zdivočelé stádo hnané na Scarův příkaz potměšilými hyenami by bezbranného Simbu určitě zadupalo do země, kdyby jej nezachránil jeho otec Mufasa. Při zoufalé záchraně však zahyne. Protřelému Scarovi pak nedá moc práce přesvědčit vyděšeného Simbu, že je zodpovědný za otcovu smrt a měl by neodkladně uprchnout! A tak se Scar se svojí suitou konečně dostane k moci - zatímco Simba si najde nové zvířecí přátele Pumbu a Timona, s nimiž v duchu bezstarostné filozofie Hakuna Matata vyroste do majestátní lví podoby. Ale země jeho otce strádá, královská krev se nezapře a kdesi na hvězdné obloze si Mufasa hluboce oddychl, když probuzený Simba razantně vyrazil v jeho královské stopě...



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Novější Disneyovka,která už má také pěkných 23 let. Lví král je možná úplně tím nejznámějším animákem všech dob a vlastně se není ani čemu divit. Kdo by neznal scénu kdy ten starý opičák zvedne Simbu nad zvířata. Příběh je velmi krásný a animace je okouzlující. Film v sobě navíc skrývá velké množství zábavných scén ze kterých nejvíce vyniká dvojka Timon a Pumba.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Klasika, která nestárně. Nedávno jsem to viděl znovu a i tak jsem se díval rád. Jedna z nejpovedenějších Disneyovek, která ale docela slušně ( s trochou nadsázky ) popisuje skutečný život lvů , či zvířat žijících ve smečce. Takže je to vlastně naučná pohádka :)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Vynikající rozlučka s klasickou 2D animací. Moudrý a epický velkofilm v Disneyho chytlavě kýčovitém provedení, jaké už dnes nevznikají. Ano, má to neduhy Disneyho, ale to měly pohádky vždycky, no ne?


Dodatečné informace

Původní název:
The Lion King (více)
  • USA Lví král
  • USA The Lion King
  • USA Leví kráľ
Premiéra v ČR:
1. 9. 2011
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Lví král je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Lví král


Podobné


Powered byJustWatch