Lovci lvů

68%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Jeden z posledních poctivých dobrodružných filmů. Devadestáková lahůdka,kterou si rád pouštím i po letech. Val Kilmer ač nepatří mezi mé oblíbence,tak zde předvedl výborný výkon a jeho postavu si musíte zamilovat. Michael Douglas se do role starého lovce výborně hodil. Velmi dobré!
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
ilm byl natočený v roce 1996 režisérem Stephenem Hopkinsem a podílel se na něm slavný tvůrce monster Stan Winston. Scénář je dílem autora klasického Maratonce Williama Goldmana a autor hudby je Jerry Goldsmith. Čím větší plátno budete mít tím lépe pro vás, ale každopádně to stojí za to.
lamps
lamps
15 150 bodů
9.5
Když se rozhodnete vystřelit svůj šíp uprostřed čarokrásné a divoké africké přírody, může z toho snadno být i nepěkný malér. Málo platné, že vám k tomu vytváří kulisu úchvatná hudba veterána Goldsmithe, že krvelační lvi, na které míříte, nahánějí přihlížejícím divákům strach již při letmém mihnutí ve vysoké trávě, nebo že těmi nebožáky, které používáte jako návnadu, jsou sympaťáci Val Kilmer a Michael Douglas na vrcholu svých pracovních sil. Pokud totiž nezacílíte přesně do místa, které namísto kvantity a nezáživného skonu zajistí kvalitu a vizuálně i emocionálně nezapomenutelný lov, smlsnou si na vás místo lvů kousaví kritici plus ochránci přírody. Jenže střelmistr Hopkins trefil natolik přesně, že po pátém vzrušujícím zhlédnutí mohu s klidem hovořit o nejlepším čistokrevném, dějově nepřeplácaném, atmosférickém a komerčně nezkaženém dobrodružném filmu, jaký kdy v Hollywoodu vznikl. Úžasné strhující dobrodružství vstříc divoké přírodě, síle přátelství a vůni pomsty... Taková moje malá filmová láska.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Zpočátku přiměřený dobrodružňák, který to v průběhu otočí do čistokrevně napínavých vod. Hopkins buduje napětí převážně díky představivosti a pohybující se savana děsí stejně jak pohled krále zvířat. Jestli něco ale Goldmanovi s Hopkinsem sráží nohy, tak to je kolísavé tempo, účinnější tah na bránu a na formu příběhu příliš dlouhá stopáž, která mnohdy nevyváženě odbyde zajímavější věci (smrt lidí) a zdržuje kravinama (manželka se synem). Nakonec jsou v celku Lovci lvů příjemnou poctivou podívanou, kterých se dnes moc netočí.
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Kam chodí na ty překlady těch názvů,to vážně netuším...Ale jinak film je parádní.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Rok 1896. V Africkém Tsavu pomalu vrcholí stavba železnice. Toto dílo se ovšem náhle změní v noční můru. Na dělníky začnou útočit dva lidožravý lvi. Domorodí dělníci dostávají strach a odmítají dále pracovat. Oběma vražedným zvířatům začnou přisuzovat nadpřirozené schopnosti. Dají jim přezdívku Duch a Temnota a myslí si že jde o ztělesnění samotného ďábla. Tyto události donutí podplukovníka Pattersona (VAL KILMER) aby se spojil se zkušeným lovcem Remingtonem (MICHAEL DOUGLAS) a společně vyrazili do boje proti těmto krvelačným šelmám. Film byl inspirován skutečným příběhem
majk123
majk123
884 bodů
10
ty kraso nej film
DHDV
DHDV
311 bodů
9
Val Kilmer ukázal, že dokáže utáhnout celý film. Perfektně ztvárněná role od Douglase, která když se objeví ve snímku, dá filmu úplně jiný náboj. Nádherný dobrodružný film, jde si svou vlastní cestou a nesnaží se nic kopírovat. Výborná hudba a krásné záběry na africkou přírodu. Filmu není co vytýkat, bohužel je tento snímek hodně nedoceněný ale za to hodně nadprůměrný. Bohužel tak krásné filmy už se netočí. Netvrdím, že je to nejlepší film, který jsem kdy viděl, ale rozhodně patří mezi ty lepší… Na některé může působit nudně, ale je to asi tím že tento film je originální, a teď jsou všichni zvyklý na to, že zvíře zabije člověka v prvních 10 minutách a pak jenom akční „krvárna“. Tento film je prostě jako stará dobrodružná kniha….
Aur
Aur
25 bodů
9
Velmi dobře natočený film na základě skutečných událostí, krásné záběry přírody, výborné herecké výkony Vala Kilmera a Michaela Douglase, skvělá hudba. Vedle dobrodružné linie pohled na koloniální politiku v Africe. Škoda, že v Čechách nevyšel na DVD. Rozhodně film, který stojí za to vidět.