Lidé na kře

69%
Lidé na kře
Plakát traileru
Hospodářská krize ovlivňuje životy mnoha lidí. Profesor Václav Junek postupně zjišťuje, jak podstatně se liší jeho idealistická představa od reálného života jeho čtyř dětí. Nejstarší syn Zdeněk je již dva roky nezaměstnaným inženýrem. Dcera Pavla, lékařka, pracuje v nemocnici za velmi nízký plat. Druhá dcera Hanka opustila místo stenotypistky a chce se stát filmovou herečkou...



avenis
avenis
8 145 bodů
8
Velmi dobře vykreslený generační rozpor, který se v drobných nuancích opakuje v lidské historii zas a znova... Staří ulpěli v minulosti a mladí si chtějí žít po svém. Je tu jistá nadčasovost a také vybočení z oblíbeného komediálního žánru té doby. Smolík je tragický, protože to ani jinak asi neuměl, Baldová maminkuje jako vždy, zajímavá je Baarová v postavě mírně neženské lékařky. Opravdu zajímavý film.
kawa
3 388 bodů
7
Dramatický příběh jedné rodiny v reálné situace krize 30. let, syn profesora na střední škole je nezaměstaný i přes inženýrský titul, další syn před vědomostmi dává přednost fotbalu a získá i angažmá účetního, další děti dcery jedna emancipovaná doktorka a druhá herečka také nedělají otci radost , ale nakonec se smíří s argumentací že je to mimo jeho chápání. Průměrné drama s prvky komedie se Smolíkem, Baarovou a Peškem atd.

Dodatečné informace

Původní název:
Lidé na kre (více)
  • Československo Lidé na kře
  • Československo Lidé na kre
  • Československo Ljudi na santi
  • Československo Na ledeni plošči
  • Československo Na santi leda
  • Československo Ungdomens kamp
Premiéra v ČR:
5. 2. 1937
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění