Lesní jahody

79%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Příběh muže na sklonku života, který velmi živě vzpomíná na své mládí a bilancuje. Cestou přehodnocuje dosavadní postoj ke svým blízkým. Velmi poetické, krásná režie, ale jinak je to celkem obyčejný příběh v rukou skvělého režiséra. Pěkný film, který uteče, jako voda.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Já vážně nevím, jak je možné, že Bergman mě tímhle zaujme jen tak částečně, když takový Tarkovskij si mě velmi podobným způsobem umí získat. Po rozmýšlení dám čtyři hvězdy, což není málo, ale je to s odřenýma ušima a hraje v tom roli slušný kus úcty (a povedený konec).
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Formálně další bezchybný Bergman - vnitřní boj stárnoucího člověka, který se pod nečekaným nátlakem nových známých zpětně ohlíží za svým životem, je svým artovým zpracováním (impresionisticky pojaté vzpomínky a sny) filmařsky zajímavý a inspirativní i dnes. Ale obsahově se dnes jedná o téma již natolik ohrané a stále se opakující, že můj požitek z "Jahod" při vší úctě k režisérovi a jeho citu pro krásné herečky nelze ohodnotit jednoznačně kladně. Tím ovšem nijak nevyvracím, že pevné místo ve filmových encyklopediích si tohle dílo zřejmě zaslouží.